navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Umjetnost vs korona

Nasmijte se i napunite dušu: Kako nam poznati glumci uljepšavaju dane u izolaciji

Vrijeme pandemije koronavirusa promijenilo je način naših života, zatvorila nas je u kuće, a kontakt sa vanjskim svijetom uglavnom je "online" - preko društvenih mreža.

Objavljeno: 18.04.2020. u 22:08
get url
text
Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro
Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro

Kafe ispijamo u live pozivima, "idemo" na live svirke i koncerte, jednim klikom obilazimo muzeje i galerije, čitamo knjige...

Pandemija je promijenila i koncept djelovanja pozorišnih kuća koje su scenu preselile u virtuelni svijet, postali su digitalni teatri, a na svojim platformama, publici potpuno besplatno nude gledanje predstava.

Osim teatara, koji su barem u ratnom Sarajevu bila sklonište za mozak, a sada i u vrijeme koronavirusa uzele su istu ulogu, njima su se pridružili i brojni glumci koji recitovanjem poezije, smiješnim videosnimcima, šaljivim fotografijama i statusima svakodnevno stavljaju osmijeh na lice masi fanova koji ih vjerno prate.

Oni su Rade Šerbedžija, Branko Đurić Đuro, Miraj Grbić, Rene Bitorajac, Mario Drmać, Rijad Gvozden... 

I kao što je Avigdor Pawsner rekao: "Ako tražiš pakao, pitaj umjetnika gdje je, ako nema umjetnika, znači da si već u paklu".

Srećom, umjetnici su svuda oko nas, u stvarnom i online svijetu, i daleko smo od pakla. U nastavku pogledajte kako glumci našu trenutnu - paklenu stvarnost, pretvaraju u raj...

Teško se odlučiti koji video preuzeti sa Facebook profila Renea Bitorajca...

Ista je situacija i na profilu Maria Drmaća...

Rijad Gvozden, pokazao je kako se ponaša "Bosanac u izolaciji". Priča je nastavak na njegovu hit komediju "Bosanac na odmoru".

Miraj Grbić pokazao je kako kolijevka holivuda izgleda u izolaciji...

 

Rade Šerbedija svaki dan počasti nas prekrasnom poezijom. 

A Branko Đurić Đuro, između ostalog, pokazao je koga je to Zgembo savjetovao proteklih dana...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zgembo sigurno zna #ambalazarotira #stonisivakostonisivako #tetkateco #hmhaispadne #hmhaneispadne #kakojemajkamogla #djestopritisno

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro) on