Navijači ga dobro znaju: Za Želju potpisao napadač koji je Plavim "ukrao" titulu

Objavljeno: 09.08.17 u 18:56

FK Željezničar pronašao je zamjenu za napadača Ivana Lendrića, koji je ovog ljeta napustio Plave i prešao u francuski Lens.

 

Kajkut potpisao jednogodišnji ugovor sa Plavim Foto: FK Željezničar
Kajkut potpisao jednogodišnji ugovor sa Plavim Foto: FK Željezničar

Dres premijerligaša sa Grbavice u predstojećojsezoni nosit će Saša Kajkut, koji je prošle sezone nastupao za Zrinjski i postigao, možda i odlučujuće golove za Plemiće u borbi za titulu. Kajkut je u pretposljednjem kolu bio dvostruki strijelac za Mostarci na gostovanju u Bijeljini, za trijumf od 2:1, a semberski bodovi na kraju su i odlučili da titula umjesto na Grbavici završi Pod Bijelim brijegom.  

Prije Zrinjskog nastupao je za Kozaru, Borac, Čelik, u Hrvatskoj za Karlovac, Zadar i Pomorac. Igrao je još u Moldaviji (Sheriff), Azerbejdžanu (Baku), Hong Kongu (South China) i Grčkoj (Kerkyra, PAE Veria).

- Drago mi je da sam tu na stadionu Grbavica i da ću konačno zaigrati u plavom dresu. Pred nama je dosta izazova u novoj sezoni, ali ja sam spreman, jedva čekam da počnem sa treninzima i da dobijem priliku da zaigram - kazao je Kajkut za zvaničnu klupsku stranicu.

- S obzirom na igrački kadar koji imamo i analizu koju smo napravili smatram da igrač fudbalskih i ljudskih kvaliteta poput Kajkuta može puno pomoći u ostvarenju naših ciljeva. Vrlo bitno je da smo dobili provjerenog igrača koji nam moze pomoći odmah i dati doprinos na terenu - istakao je Admir Adžem, trener Želje.