Zmajevi su vezali četiri uzastopna poraza, a posljednji šamar izabranicima Ivayla Peteva "opalili" su Gruzijci, koji su na Bilinom polju slavili sa 1:0.

Osim očajnih predstava na terenu ni stanje u Fudbalskom savezu BiH nije ništa bolje, a to se posebno odnosi na domaće takmičenje, s obzirom na to da se poslije svakog kola priča o sudijskim lakrdijama...

VEZANI TEKST - Od Ćire do Ivayla: Uništava li se kult reprezentacije namjerno i jesu li Zmajevi postali poligon za menadžere

Na adresu Faktora stigla je reakcija grupe navijača koji se predstavljaju kao Veterani - navijači Zmajeva iz BiH, koji su nezadovoljni stanjem u bh. fudbalu. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

- Posljednjih dana, sedmica i mjeseci svjedoci smo katastrofalnih rezultata reprezentacije BiH. Zmajevi više nisu ni sjenka ekipe koja je nekada imala veliku podršku svih nas.

Mi, stariji i iskusniji navijači Zmajeva, Veterani iz BiH, koji smo bodrili naše momke na svakoj utakmici na koju se moglo putovati, zabrinuti smo za budućnost nacionalnog tima. Kult reprezentacije odavno je izgubljen i uništen i vrijeme je da ljudi iz FSBiH konačno počnu razmišljati o tome. Osjetili smo potrebu da se trebamo oglasiti i ukazati na neke stvari koje nas bole. Ne samo nas, nego bole sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu i koji nemamo rezervnu domovinu - piše u uvodu pisma, a osim na stanje u FSBiH, upozorili su i na neke druge stvari koje se dešavaju, navode s razlogom:

- Oni nisu ušli u državne institucije, da bi ojačali Bosnu i Hercegovinu, učinili je funkcionalnom i ugodnom za život ljudi. Ušli su da bi je iznutra paralizovali.

VEZANI TEKST - Dok Petev ruši ugled Zmajeva, Zeljković šuti, a Misimović se opet negdje sakrio

Onako kako su je paralizovali oružjem, opsadom, blokadom puteva, granica, repetitora... To čine godinama, a rezultat toga je blokirana zemlja, zaustavljena na putu ka Evropskoj uniji. Postali smo crna rupa u Evropi, bez perspektive, korumpirana zemlja, zemlja ratnih zločinaca i masovnih grobnica... Baš onakva kakvu su sanjali radovani, slobodani, mladići i ini zločinci...

Oni nisu ušli u BHRT da bi građanima ove zemlje, na prostoru sa kojega dolaze, pružili adekvatnu informaciju. Da bi napravili medij po mjeri svih građana ove zemlje. Ne. Oni su ušli unutra da unište BHRT i to čine. Zato što je to simbol ove zemlje. Njen glas.

Oni nisu u ambasadama po svijetu kako bi zastupali interes zemlje, čak i onoga dijela iz kojeg dolaze. Ne! Oni su tamo da što više sramote Bosnu i da ubijede svijet da je takva zemlja nemoguća.

VEZANI TEKST - Otac Muhidin predsjednik, sin Admir selektor, hoće li se pojaviti i treći Raščić?

Oni ne blokiraju donošenje teksta himne, zato što im se tekst ne sviđa ili što imaju bolji, već zato što žele da Bosnu što više ponize. Da pokažu kako ova zemlja nema čak ni svoju himnu. Ali nama niko ne smeta da svoj tekst pjevamo uz svako puštanje himne.

Oni nisu došli u FSBiH zbog ljepote fudbalske igre. Oni su došli zbog vlastitog interesa, UEFA novca. Tu su da bi progurali svoje igrače.

Oni nisu došli zbog reprezentacije, niti onih koji srcem igraju za bh. dres. Došli su da zaposle u Savez svoje ljude, iskoriste budžet koji nekad prelazi 30 miliona KM.

Oni nisu došli s planom da reprezentacija igra Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, nego da Borcu osiguraju lagan prolaz u pretkola evropskih takmičenja i "lagani" novac iz UEFA-e.

Oni nisu došli da reprezentacija pobjeđuje, nego da je ponize, da je smjeste u najniži evropski i svjetski rang. Da bude u jakosnoj grupi s Maltom, Gibraltarom i(li) Farskim Otocima.

Mi njihov i Vicin (Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, op. a.) plan znamo jer Vico je fudbalski Dodik. Samo što nije donio harmoniku u Savez.

VEZANI TEKST - Pred Skupštinu: Bošnjaci "prodali" FSBiH, hoće li to naplatiti Irfan Durić?

Nas ne boli Vico. Nas bole svi oni što se zaklinju u zastavu i grb ove zemlje, koji zastupaju njene časne interese u FSBiH, a šute. Šuti Husić, šuti Sarajčić, šuti Rasčić, šuti Jabandžić, šuti Džemidžić, šuti Pilav, šuti Durić, šuti Čolpa...

Šute i oni prethodnici što su prokockali mandate kao prodržavni predstavnici i patriote koji su potrošili mandate u Savezu, a nisu radili na prevenciji dolaska vica i raznih antibosanskih p...

Sramite se Husiću, Sarajčiću, Raščiću, Jabandžiću, Džemidžiću, Pilavu, Duriću, Čolpa...

Hvala i tebi, Dino Begiću, što si trasirao put za propast. Naslijedio si Savez koji je mogao do Brazila, a nakon tebe ostala je pustoš, tarhana i Pilav - navodi se u pismu.