open-navfaktor-logo
search
Ništa od "istoka"
Ne isplati se: Imamović do podne gradi Tušanj, poslijepodne ne gradi
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razočarao je navijače FK Slobode.
28.01.2021. u 13:00
get url
text

Čovjek koji već dvadesetak godina upravlja gradom soli, gostujući na N1 priznao da je obmanjivao Tuzlake.

Stadion Tušanj neće dobiti istočnu tribinu, jasno je poručio Imamović, iako je to bilo jedno od njegovih brojnih obećanja još u prošlom mandatu, čime se pozabavio i Istinomjer.

- Odustali smo i na vrijeme smo rekli da odustajemo. Ne isplati nam se praviti tribinu od 12 miliona maraka. Previše je para 12 miliona maraka, a nije puna ni postojeća zapadna ni sjeverna. Dakle, kada Fudbalski klub Sloboda počne puniti stadion, onda ćemo završiti i taj posao. Ekonomski bi to bilo neisplativo. Građanima smo to objasnili i navijači su se s nama složili. Kada budu pune sjeverna postojeća i zapadna i kada Sloboda bude konkurisala da bude prvak BiH i ojača taj klub, onda će se steći uvjeti - rekao je Imamović.

Podsjećamo da je "izgradnja" istočne tribine na Tušnju počela još u decembru 2015. godine, a njeno svečano otvaranje bilo je najavljeno za 2019. godinu, u kojoj je Sloboda proslavila stoti rođendan. Umjesto rođendanskog poklona, šarena laž.

Idejno rješenje (lijevo) i stvarnost (desno)

Na dvije postojeće tribine uvjeti jedva da zadovoljavaju i niske premijerligaške kriterije. U Rudarskoj 2 odavno nije zamijenjen ni šaraf, zapadna tribina je pred raspadom, reflektori su ofucani. Usput, travnjak stadiona na kojem igraju dva premijerligaša predmet je ismijavanja i regionalnih medija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.