Nedžad Begović prvi put režira u pozorištu: “Mona Lisa“ je komična priča o dvjema ženama koje rade u muzeju

Objavljeno: 14.04.17 u 15:51

Filmski reditelj Nedžad Begović prvi put u svojoj dugogogodišnjoj uspješnoj karijeri poziciju iza kamere zamijenit će daskama koje život znače! Režirat će predstavu komediju “Mona Lisa“ u kojoj stavlja potpis i na dramski tekst.

Begović: Uspješni filmski reditelj
Begović: Uspješni filmski reditelj

Probe su u toku, a uspješnu saradnju sa suprugom i sjajnom glumicom Aminom Begović neće prekidati ni na ovom projektu. Njoj je pripala jedna od dvije uloge. Drugu će utjeloviti Senka Oruč. 

- Meni je ovo prvi put da ulazim u pozorište. Nekako se to samo složilo. Tekst je davno nastao i stajao je ni tamo ni ovamo. Nudio sam ga kolegama kojima je pozorište kao medij bliži nego meni, ali nikad se nisu sve silnice uklopile. Onda me je Amina podsjetila na tekst i odlučili smo da ga realizujemo. Centar za kulturu Sarajevo nas je podržao i evo sad smo pred premijerom. Premijera će biti 19. aprila u 20 sati - kazao nam je Begović.

Na naše pitanje koliko predstava, osim u nazivu, ima dodirnih tačaka sa istoimenim velikim umjetničkim djelom, odgovorio je da je “Mona Lisa“ univerzalna svevremnska vrijednost i u kakav god kontekst da je stavljena, ona je uvijek neki znak, simbol.

- Meni je za priču trebao osjećaj enterijera muzejskog prostora i scenografski slika Mona Lise ga odlično definiše - naglasio je.

Više pročitajte na Coolstyle.ba