open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Nekoliko stotina navijača Sarajeva prostestovalo pred klupskim prostorijama
Navijači Sarajeva stigli su pred klupske prostorije u Titovoj 38b, uz pjesmu podrške smijenjenom treneru Husrefu Musemiću
04.12.2019. u 17:31
get url
text

Protest najvatrenijih navijača Fudbalskog kluba Sarajevo počeo je pred prostorijama aktuelnog prvaka naše zemlje.

Nekoliko stotina navijača Sarajeva stiglo je pred klupske prostorije u Titovoj 38b, uz pjesmu podrške smijenjenom treneru Husrefu Musemiću.

Predstavnici navijača poručili su kako će sačekati do 17.30 sati za kada je bio dogovoren sastanak sa predstavnicima klupskog rukovodstva.

Uprkos dogovoru, za kojeg navijači kažu da je bio potvrđen i dogovoren, te mirnim protestima, rukovodstvo Sarajeva se sat vremena prije početka prostesta oglasilo kako se okupljenim navijačima neće obratiti niko od klupskih funkcionera, niti će sastanka biti, makar ne danas.

Protest osigurava određeni broj policajaca, no sve je proteklo mirno, baš kao što su najvatrenije pristalice Sarajeva i najavile u saopćenju koje su objavile u utorak na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

{$galerijaFotografija}

Veliki broj pripadnika grupe Horde zla, ali i ljubitelja Bordo boje okupilo se  zbog smjene Husrefa Musemića sa mjesta šefa stručnog štaba.

U Titovoj su odjekivale navijačke pjesme, i parole podrške Husrefu Musemiću, strategu koji je u prošloj sezoni prvi put u historiji kluba osvojio duplu krunu. 

Horde zla jučer su poručile kako je smjena igračke i trenerske legende FK Sarajevo samo kap koja je prelila čašu nezadovoljstva svih navijača koševskog premijerligaša. Najvatrenije pristalice Sarajeva poručile su da je razlog nezadovoljstva, između ostalog, i netransparentan rad uprave, kao i niz pogrešnih odluka u proteklom periodu, a da za posljedicu imaju stvorenu lošu atmosferu unutar i oko kluba.

Horde zla su u svom saopćenju poručile kako očekuju prisustvo direktorice Sabrine Buljubašić, predsjednika Upravnog odbora Senada Jahića, sportskog direktora Emira Hadžića, te predsjedavajućeg skupštine Valentina Ilievskog.

Protesti HORDE ZLA 04.12.2019
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.