open-navfaktor-logo
search
"Brzi odgovor 21"
Nelson američkim vojnicima: Ovo je divna zemlja i najveća vježba za BiH do sada
Eric Nelson, ambasador SAD u BiH obratio sa američkim vojnicima koji su stigli u BiH na vojnu vježbu "Brzi odgovor 21".
15.05.2021. u 16:56
get url
text

Nelson je poručio da ovo nije samo obična vježba, nego je važna kao trening i vojnicima SAD-a i Oružanim snagama BiH. Ambasador Nelson je istakao da je ovo najveća vježba za BiH do sada, piše N1.

VEZANI TEKST - "Brzi odgovor 21": Američki vojnici stigli u Sarajevo

- Nadam se da razumijete da ovo nije samo neka vježba, ona će biti važna prilika za trening i vama i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Idete koracima kojima su išli deseci hiljada vojnika koji su služili u Bosni i Hercegovini - rekao je Nelson sa sarajevskom aerodromu.

- Oružane snage s kojima ćete trenirati su postale vjerodostojan partner, s kojima ste služili u Afganistanu i drugim zemljama. Oni žele raditi s vama, unaprijediti vještine - istakao je.

- Ovo je najveća vježba za Bosnu i Hercegovinu i želim vam mnogo uspjeha i da uživate u svom boravku ovdje. Ovo je divna zemlja, nadam se da ćete osjetiti gostoprimstvo stanovnika ove zemlje - zaključio je ambasador Eric Nelson.

Podsjećamo, Na sarajevski aerodrom stigao je avion sa američkim vojnicima koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 21".

Vojnike je dočekao ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Ivica Jerkić i komandant NATO štaba Sarajevo američki brigadni general Eric Folkestad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.