Nemilosrdna Bordo mašina: Sa četiri gola "počastili" TOŠK za 90. rođendan

Objavljeno: 08.11.17 u 15:57

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas TOŠK sa 4:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Tešnju, povodom 90. rođendana kluba iz Tešnja.

Golove za Bordo tim postigli su Bekić, Kadušić, Husejinović i Smajlagić.

Otvaranje utakmice nije donijelo mnoga uzbuđenja. Ahmetović je imao prvu priliku u 13. minuti, a Sarajevo ubrzo nakon toga dolazi do gola. Lelić je uposlio Velkoskog, koji asistira Bekiću, a lijevi bek Sarajeva lijepim udarcem dovodi goste u vodstvo.

Nastavak utakmice otvara Hebibović svojim snažnim udarcem, a potom je i Smajlagić promašio veliku priliku, kada se nekoliko metara prebacuje gol. U 59. minuti Kadušić je bio precizan sa bijele tačke, a nedugo poslije, Smajlagić je pogodio stativu.

Na odlično dodavanje Husejinovića, Smajlagić dobro reagovao i upisao se u strijelce, a do kraja susreta gledaoci su vidjeli još jedan gol. Hebibović je uposlio Husejinovića, koji preciznim udarcem postavlja konačan rezultat.

Bordo klub će u toku reprezentativne pauze odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a 18. novembra na rasporedu je prvenstvena utakmica protiv Mladosti na Koševu.