open-navfaktor-logo
search
Suprotno preporukama
Neodgovorno ponašanje: Blagojević i Ćudić otišli u karantin, Mašić na konferenciju za medije
Danima se građani Bosne i Hercegovine pozivaju na odgovorno ponašanje kako bi se spriječilo ubrzano širenje koronavirusa u našoj zemlji. Praksa pokazuje da ta upozorenja neki doživljavaju ozbiljno, a neki baš i ne.
18.03.2020. u 15:16
get url
text

Odnosi se to i na zvaničnike koji predstavljaju institucije vlasti i političke stranke u našoj zemlji. Svi oni koji su boravili u inostranstvu nemaju jednak odnos prema svojoj obavezi da odgovornim ponašanjem spriječe eventualno širenje virusa.

Nakon što se vratio sa poslovnog puta, savjetnik premijera FBiH za odnose s javnošću Zoran Blagojević boravi u samoizolaciji.

- Došao sam iz zemlje koja u tom momentu nije bila u vrhu najkritičnijih zemalja što se tiče koronavirusa. Bio sam u Londonu, na nekom putovanju, poslovno. Osjećam se jako dobro, mjerim temperaturu svakih sat, sat i po. Temperatura mi je 36,4. Nemam kašlja, nema malaksalosti, sve u svemu, osjećam se jako dobro – kazao je Blagojević za O kanal.

Blagojević je boravio u Londonu, gdje je u isto vrijeme boravio i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Damir Mašić.

Za razliku od Blagojevića, koji je otišao u karantin, Mašić je "pravo iz aviona" otišao na zajedničku konferenciju za medije SDP-a i Naše stranke.

U Londonu je boravila i potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić, koja se također ponijela odgovorno, te boravi u samoizolaciji. Prošle sedmice su, podsjetit ćemo, na službenim putovanjima van BiH boravili predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i ministar odbrane BiH Sifet Podžić. Komšić i Podžić borave u samoizolaciji, dok Turković redovno obnaša svoje dužnosti, odnosno nije u samoizolaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.