open-navfaktor-logo
search
Neka k'o zlatna ribica
Nermin protiv Nermina: Kako je Nikšić smislio čime će opravdati to što u SDP-u neko nije mislio
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u intervjuu koji je dao Face TV u petak, 17. 12. 2021. godine, između ostalog, govorio je i o famoznom državnom Zakonu o prebivalištu, čije donošenje je vlast u enitetu Republika Srpska iskoristila za dodatno etničko čišćenje i brisanje sa biračkih spiskova povratnika.
19.12.2021. u 17:06
get url
text

SDA godinama već optužuje SDP za donošenje tog zakona o vrijeme kada su oni zajedno sa SNSD-om činili državnu vlast (period 2010. - 2014- godina).

Nikšić je da bi sprao krivicu sa SDP-a objasnio kako je sporni zakon usvojen u Domu naroda Paramenta BiH u julu 2015. godine. Tada je, kaže Nikšić, SDP bio duboko u opoziciji, prebacujući tako krivicu u avliju SDA uz objašnjenje da su iz te stranke mogli u Domu naroda zaustaviti usvajanje spornog zakona.

Nikšić je koristeći tu argumentaciju vjerovatno računao na zaboravnost birača. Na društvenim mrežama ubrzo mu je odgovoreno i objašnjeno da je on taj koji ima pamćenje zlatne ribice.

Na Twitteru jedan od korisnika te društvene mreže podsjetio je Nikšića na njegovo gostovanje u studiju Face TV staro samo nešto više od godinu (15. 12. 2020. godine) i razgovor sa istim novinarom (Senad Hadžifezjović) na istu temu (Zakon o prebivalištu).

Govorio je prije godinu Nikšić da se Zakon o prebivalištu morao donijeti jer bi u suprotnom bio ukinut bezvizni režim i kao, eto, nije se "razmišljalo" o tome da bi neko taj zakon mogao zloupotrijebiti i početi slati policiju povratnicima na vrata.

Evo kako izgleda to kada se Nikšić sadašnji ne sjeća šta je pričao Nikšić nekada:

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.