Nestala Zeničanka pronađena u Sarajevu: Muž prijavio otmicu, a ona se preudala?

objavljeno: 27.06.2018. u 09:23

Tridesetdvogodišnja Alzina Delić, čiji nestanak je zeničkoj policiji prijavljen prekjučer, pronađena je živa i zdrava u Sarajevu, potvrđeno nam je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. 

- Nestala osoba locirana je jučer popodne na području Sarajeva. U toku je preduzimanje radnji na obustavljanju potrage - potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić. 

Nestanak je zeničkoj policiji prijavio Alzinim suprug Hadin, sa kojim ima dvoje maloljetne djece, nakon što je Alzina prošle sedmice nestala nakon što je napustila kuću njenih roditelja u zeničkom mjestu Kolići. 

Alzinin suprug Hadin je lokalnim medijima kazao kako je uvjeren da je njegova žena oteta, kao i da su je "kidnapovali isti oni ljudi koji su je i ranije pokušavali 'namamiti novcem', putem poruka na Facebooku, koji je, kako je naveo, ukinula".

VEZANI TEKST - Zeničkoj policiji prijavljen nestanak žene, suprug tvrdi da je oteta

Međutim, žena je po svemu sudeći u Sarajevo došla svojevoljno, gdje se, prema nezvaničnim informacijama, preudala. 

Kako nezvanično saznajemo, Alzina je odmah nakon što su portali prenijeli vijest o njenoj navodnoj otmici, sama kontaktirala policiju i rekla da je svojevoljno otišla od supruga. 

Ona je policiji rekla da je odlučila napustiti supruga, jer ju je, navodno, duže vremena psihički i fizički maltretirao. 

Također je rekla da je njen suprug sve vrijeme znao gdje se ona nalazi i da je sama otišla, jer je bio prisutan kada je otišla od kuće i rekla mu da ne želi više s njim da živi, a da je cijelu stvar oko navodne otmice izmislio.