open-navfaktor-logo
search
Zaboravio pravila
Nestvarna greška Džekinog trenera: Napravio izmjenu više nego je dozvoljeno
Fudbaleri Rome u utorak navečer eliminisani su iz Kupa Italije nakon što ih je, poslije produžetaka, na Olimpicu s 4:2 savladala Spezija.
20.01.2021. u 08:17
get url
text

Izabranici Paula Fonsece očito još nisu preboljeli težak poraz u gradskom derbiju od Lazija, što se odrazilo i na susret sa timom koji trenutno zauzima 13. mjesto na tabeli Serie A.

VEZANI TEKST - Fonseca objasnio zašto Džeko i Mayoral nisu igrali zajedno u napadu

Spezia je poslije 15 minuta vodila s 2:0, da bi Vučica uspjela nadoknaditi rezultatski zaostatak u nastavku, ali je poražena u produžecima nakon što su isključeni Gianluca Mancini i Pau Lopez.

Da u ekipi čiji je kapiten naš Edin Džeko nešto ne funkcioniše govori nova greška za koju je najodgovorniji trener i njegov stručni štab.

Naime, Paulo Fonseca je u utakmici protiv Spezije napravio čak šest izmjena iako je po pravilima dozvoljeno pet.

FIFA u svom pravilniku dozvoljava dodatnu izmjenu u produžecima, ali pravila organizatora takmičenja (FIGC) su drugačija u Kupu Italije, gdje više od pet izmjena nije dozvoljeno.

- O tome ćemo morati da popričamo. Očigledno da postoji problem - rekao je Paulo Fonseca nakon utakmice.

Ovo je već druga greška slične prirode koja se Romi dešava ove sezone. Sličnu je na startu sezone platila oduzimanjem boda osvojenog poslije remija sa Veronom, jer je Amadou Diawara igrao bio prijavljen kao igrač do 21 godine, pa susret je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Veronu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.