open-navfaktor-logo
search
Zajednički napad
NiP i Abdićevi Laburisti se žalili na Jasmina Hušića, CIK prigovor odbacio kao neosnovan
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine odbacila je kao neosnovane prigovore Naroda i pravdu (NiP) i Laburističke stranke Fikreta Abdića protiv Jasmina Hušića, kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša.
22.09.2020. u 11:54
get url
text
Elmedin Konaković i Fikret Abdić

NiP i Laburistička stranka požalili su se CIK-u jer je, smatrali su, Hušić oglašavanjem na portalu vkportal.ba prekršio član 16.14 stav (3) Izbornog zakona BiH.

CIK je zatim prigovor proslijedio Hušiću, koji se izjasnio da nije plaćao oglašavanje na navedenom portalu, a isto su potvrdili i iz vkportal.ba, pojasnivši da su samoinicijativno informirali javnost o Hušićevim aktivnostima, te da niko od njih nije tražio da se te informacije objave i da niko nije platio novac za njihovu objavu.

Uzimajući u obzir navedene činjenice, CIK je odlučio da kao neosnovane odbaci prigovore NiP-a i Laburističke stranke Fikreta Abdića.

Jasmin Hušić je, podsjetit ćemo, zajednički kandidat za načelnika Općine Velika Kladuša na Lokalnim izborima 2020. godine, čiju kandidaturu podržava sedam političkih stranaka u okviru platforme "Velika Kladuša za sve nas". Potpisnici Platforme su Stranka demokratska akcije (SDA), Demokratska narodna zajednica–Krajiška stranka (DNZ – Krajiška stranka), Socijaldemokratska partija (SDP), Stranka demokratska aktivnosti (A-SDA), Kladuška stranka privrednog prosperiteta (KSPP), Demokratska fronta (DF) i Naša stranka (NS).

S druge strane, najveći Hušićev rival je osuđeni ratni zločinac i aktuelni načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.