Narod i Pravda se zvanično nije oglasila o ovom slučaju. Danas se o tome očitovao predsjednik NiP-a Elmedin Konaković na društvenim mrežama. Kratko, u par rečenica, Konaković je naveo: 

- Osuđujem napad zastupnika NiP-a Halila Bajramovića na Sulejmana Samardžića. Izvinjavam se u ime rukovodstva i članova Naroda i pravde cjelokupnoj bosanskohercegovačkoj javnosti. Bez obzira na okolnosti, nasilje nema opravdanje. Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje. 

Oglasio se i Aljoša Čampara. On je bio nešto rječitiji od stranačkog predsjednika. 

VEZANI TEKST - Objavljujemo video: Pogledajte kako NiP-ovac Bajramović šamara NES-ovca Samardžića

- Nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo. Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima. Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića. Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije! Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na prakingu koji ne pruža otpor.

Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem. Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti - naveo je Čampara.