open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Nosio i FIFA značku: Sarajlija usred sezone okončao sudijsku karijeru!
Admir Šehović (40) okončao je sudijsku karijeru! Arbitar iz Sarajeva potvrdio je to za Faktor.
14.04.2023. u 21:03
get url
text

No to ne znači da će napustiti fudbal jer ćemo ga u budućnosti gledati kao instruktora, odnosno posmatrača suđenja.

- U ovoj polusezoni nisam polagao, niti izlazio na seminare. Već 20 godina sam u tome, na poslu imam malo više obaveza i onda sam donio takvu odluku - kazao nam je Šehović.

Sarajlija je na premijerligaškoj listi već deset godina. Prvu utakmicu sudio je 26. maja 2013. godine (Leotar - Slavija 2:1). Tri godine je nosio i FIFA značku. Dijelio je pravdu u utakmicama mladih reprezentacija za evropska prvenstva, kvalifikacija za UEFA takmičenja, kao i prijateljsku utakmicu A reprezentacija između Crne Gore i Latvije (1:1).

Svakako, u sjećanju će mu ostati dvije utakmice Premijer lige BiH. Sarajevski derbi odigran u augustu prošle godine na Grbavici koji je završen 2:2 i to nakon što je Samir Bekrić domaćinu bod spasio sjajnim golom debelo u sudijskoj nadoknadi.

Druga utakmica je ona između Veleža i Borca iz 2021. godine, koja je prekinuta u Vrapčićima nakon što su navijači Rođenih utrčali na teren. Tada je obavljao funkciju četvrtog sudije (glavni bio Sabrija Topalović), ali je bio u automobilu koji je zapaljen na izlazu iz Mostara.

VEZANI TEKST - Jedini nije delegiran: Da li je sudija Admir Šehović položio norme?

Robert Zrilić, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje FSBiH, naglasio je kako Šehović do kraja sezone ostaje na listi sudija.

- On je do kraja sezone na listi. Ne znam hoće li se pojaviti na seminaru 27. aprila u Banjoj Luci i ako dođe, položi testove, istrči norme, može suditi do kraja sezone - kazao je Zrilić dodavši:

- Norme su sada rigoroznije nego inače. Bio sam na UEFA simpoziju gdje su nam kazali kako u Evropi nedostaje 76.500 sudija! I mi ćemo imati problema u budućnosti kada su sudije u pitanju. Mlade sudije nemaju volje za suđenje, za napredovanje na listama, na ostanak na listama... Nama se sada dešava da neke sudije sa Premijer lige BiH idu suditi četvrti, peti rang takmičenja - naglasio je Zrilić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.