open-navfaktor-logo
search
Općina Novo Sarajevo
Novalić i Tanović razgovarali o kapitalnim projektima: FBiH želi graditi "palatu pravosuđa"
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović razgovarali su danas o nekoliko kapitalnih projekata koji trebaju biti implementirani na području te općine.
21.12.2022. u 21:41
get url
text
Fadil Novalić i Hasan Tanović

Kako je kazao premijer Novalić za Fenu, Federacija BiH na području općine Novo Sarajevo želi riješiti nekoliko konkretnih problema, te učestvovati u projektima koji se dotiču Federacije BiH i te općine.

Kako je kazao, Federacije BiH na području općine Novo Sarajevo želi graditi "palatu pravosuđa", u kojoj bi se nalazile sve pravosudne institucije FBiH.

- Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je prepoznao značaj dolaska tako značajne institucije na područje općine kojom upravlja. Mi smo u budžetu već planirali gradnju palate pravde – rekao je Novalić.

Razgovarano je i o autoputu koji se treba spojiti sa prvom transferzalom, Velešićima i dalje prema Vogošći, bilo je govora i o problemima s kojima se gradnja prve transferzale susreće, te o problemima dugovanja sportskih klubova s područja općine Novo Sarajevo, preciznije Fudbalskog kluba Željezničar – rekao je Novalić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalan je Vladi FBiH koja učestvuje u brojnim projektima, kao što su rekonstrukcija pomoćnog terena FK Željezničar, rekonstrukcija ambulante i mjesne zajednice Vraca, te utopljavanja Osnovne muzičke i baletske škole.

- Radi se o tri važna i skupa projekta gdje Vlada FBiH učestvuje kao partner. Razovarali smo i o drugim velikim infrastrukturnim projektima, kao što je gradski autoput, te o izmještanju Pennyja u Velešićima kako bi nastavili s projektom izgradnje prve transferzale – kazao je Tanović.

Dodao je da za nastavak projekta izgradnje druge transferzale treba raditi na imovinsko-pravnim odnosima, te da je planiran i značajan projekt probijanja tunela do Lukavice, što bi u konačnici značajno rasteretilo saobraćaj preko Vraca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.