open-navfaktor-logo
search
Retroaktivna isplata
Novalić: Zamolio sam Drljaču da izmijeni odluku o poravnanju penzija
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je za Faktor rekao kako je zamolio federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljaču da na narednoj sjednici predloži izmijenjenu odluku koja se tiče redovnog usklađivanja penzija.
03.08.2020. u 14:21
get url
text

Ta odluka bi za razliku od posljednje, koja je izazvala šok i revolt kod penzionera, obuhvatila retroaktivnu isplatu od 2,8 posto od januara do augusta.

Podsjećanja radi, u posljednjem zaključku o redovnom usklađivanju penzija za 2,8 posto od 1. augusta Vlade FBiH, stoji da se retroaktivna isplata usklađenih 2,8 posto na penzije ne odnosi na mjesece u kojima je bilo proglašeno stanje nesreće u Federaciji BiH. 

- Tokom vikenda sam u stalnoj komunikaciji sa ministrom Veskom Drljačom. Zamolio sam ga da iznađe mogućnost i na narednu sjednicu Vlade FBiH izađe sa izmijenjenom odlukom. Nova odluka bi se odnosila za poravnanje penzija bez isključenja mjeseci za koje je bila proglašena prirodna nesreća u Federaciji Bosne i Hercegovine - rekao nam je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.