open-navfaktor-logo
search
Mnogo nelogičnosti
Nove informacije iz entiteta RS: Treninzi će biti dozvoljeni u drugoj polovini maja, ali...
Sportski klubovi u entitetu Republika Srpska mogli bi početi sa treninzima u drugoj polovini maja, ali je nelogično da će sportska takmičenja biti zabranjenja do 1. jula. 
05.05.2020. u 19:35
get url
text

Naime, Ministarstvo porodice, omladine i sporta entiteta Republika Srpska odgovorilo je na dopis Fudbalskog saveza RS u kojem je tražena informacija o mogućnosti održavanja treninga sportista amatera i profesionalaca, odnosno datum mogućeg nastavka takmičenja.

VEZANI TEKST - U FSRS nema fudbala do 1. jula, znači li to da se Premijer liga BiH neće nastaviti?

U odgovoru se navodi da Minisarstvo intenzivno radi na normalizaciji sportskih aktivnosti, kao i izradi mjera i preporuka koje će se morati poštovati prilikom otpočinjana sportskih aktivnosti.

- Ministarstvo planira da u drugoj polovini maja predloži Republičkom štabu za vanredne situacije omogućavanje realizacije trenažnih procesa uz odgovarajuće uvjete, a da bi ukidanje zabrane takmičenja moglo da se očekuje početkom jula - saopćeno je iz FSRS.

I na osnovu ovog dopisa može se zaključiti da od nastavka Premijer lige BiH nema ništa, jer se darumi ne uklapaju u ranije najavljeni plan FSBiH o početku treninga i datumu o eventualnom nastavku naše elite (7. juni). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.