open-navfaktor-logo
search
Podjela bodova
Novi kiks Sarajeva, Rudar pokvario rođendansko slavlje na Koševu
Fudbaleri Rudara pokvarili su navijačima i igračima Sarajeva proslavu 75. rođendana nakon što su u prvom meču 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odnijeli bod sa Koševa u susretu koji je okončan s 1:1.
30.10.2021. u 19:04
get url
text

Sam početak utakmice kasnio je deset minuta jer su gosti stigli u tamnoj garnituri dresova (crnoj op.a), pa su fudbaleri Sarajeva morali promijeniti opremu i umjesto u tradicionalnim bordo dresovima za 75. rođendan igrati u bijelim.

Nakon što je glavni sudija Mateo Musa označio početak susreta na sjevernoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" najvatreniji navijači Bordo tima podigli su lijepu koreografiju uz parolu "Za tobom ludi smo svi".

U devetoj minuti susreta Dal Varešanović i Mersudin Ahmetović u rasponu od svega nekoliko sekundi iz neposredne blizine nisu uspjeli loptu poslati u mrežu Kenana Topolovića, koji je danas stajao na golu gostiju iz Prijedora.

Ipak, iz izborenog kornera Bordo tim je stigao do ranog vodstva. Najviši u skoku bio je Darko Lazić koji je prvim golom od povratka na Koševo donio prednost Sarajevu.

Nakon vodećeg gola sastav Gorana Sablića vodio je glavnu riječ na terenu, imao posjed lopte, diktirao tempo, a možda u trenucima kada je domaćin imao potpunu dominaciju, Rudar je stigao do izjednačenja. Bila je to prva šansa za goste na današnjem susretu, a centaršut Zekanović u 1:1 pretvorio je Joseph Amoah. On je na pravi način iskoristio uspavanost odbrane Sarajeva i iz peterca matirao Belmina Dizdarevića.

Većih uzbuđenja do kraja prvog dijela nije bilo. Od svega vrijedi izdvojiti situaciju u kojoj je Topolović poslije prizemnog centaršuta Halida Šabanovića pokupio loptu ispred Ahmetovića.

{$galerijaFotografija}

Početak drugog dijela obilježila je lijepa solo-akcija Darka Bodula nakon koje je lopta pogodila stativu, ali ponajviše zahvaljujući lošoj reakciji gostujućeg golmana.

Prvi faul na utakmici fudbaleri Rudara napravili u 55. minuti susreta, a u 63. minuti Sarajevo je ostalo s deset igrača nakon što je arbitar iz Čitluka Laziću pokazao drugi žuti karton.

Nakon što je domaći tim ostao s igračem manje, gosti su imali dvije dobre situacije preko Santosa, a kasnije i preko Demira Jakupovića, no gosti su bespotrebno zakloplikovali dobre šanse pred golom Dizdarevića.

Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika, pa je susret okončan podjelom bodova. Sarajevu je ovo bio četvrti ovosezonski remi, a drugi na domaćem terenu, na kojem je ekipa Gorana Sablića doživjela i tri poraza.

U narednom kolu Bordo tim gostuje kod posljednjeplasiranog Radnika, dok će Rudar na svom terenu ugostiti Željezničar.

FK Sarajevo - FK Rudar 30.10.2021
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.