open-navfaktor-logo
search
Počeo sastanak
Novi razgovori "Osmorke": Ima li potresa u koaliciji, ko će ostati uz SDP
U centrali SDP-a u Sarajevu počeo je novi sastanak stranaka "Osmorke". Ovaj sastanak dolazi nakon što je jučer stranačko predsjedništvo SDP-a razmatralo situaciju u koaliciji.
31.01.2023. u 14:27
get url
text

Na sastanak su stigli Elmedin Konaković (Narod i pravda), Edin Forto (Naša stranka), Fuad Kasumović, Nermin Ogrešević (NES) i Mirsad Kukić (PDA).

Iz SDP-a jučer smo mogli čuti kako je za njih "Osmorka" zapravo "Sedmorka", odnosno da pokret "Za nove generacije" više nije dio koalicije.

Nakon ove izjave oglasili su se iz pokreta "Za nove generacije" te su zatražili stavove ostalih političkih stranaka unutar koalicije.

Do sada su stigli samo odgovori iz NES-a i SBiH. Oni su u zajedničkom saopćenju naveli kako smatraju da je i nadalje pokret "Za nove generacije" ravnopravan partner u svim budućim razgovorima unutar "Osmorke".

Generalni sekretar Naroda i pravde Vernes Mulić za Faktor je kratko rekao kako trenutno ne može saopćiti stav stranke o ovom pitanju te da će više informacija biti poznato večeras nakon sastanka.

Iz Naše stranke dobili smo sličan odgovor. Naime, kako nam je potvrđeno iz ove stranke, još je preuranjeno pričati o stajalištu Naše stranke s obzirom na to da nijedan organ nije zauzeo politički stav.

No, kako dodaje naš izvor, unutar stranke vlada mišljenje kako o ovom pitanju moraju snažno stajati uz SDP.

{$galerijaFotografija}

 

Sastanak, SDP, 31.01.2023
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.