- Želim formirati tim za Olimpijske igre u rukometu. Imaju malu loptu koju međusobno dodaju i zatim pucaju u gol. To je kao fudbal, osim što se igra rukama. Želio bih bacati "rakete" i igrati rukomet - rekao je Cutler.

- Koliko tamo igrača igra, osam? Ja mislim da biste ti, LeBron i Patrick Mahomes sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato - odgovorio je voditelj podcasta, a Cutler je potvrdio njegove riječi.

No, ubrzo su stigle prve reakcije. Evropljani nisu mogli podnijeti da se tako priča o sportu koji je jako popularan na Starom kontinentu. Reagovali su Jusuf Nurkić, Luka Dončić, a najdalje je otišao jedan od najboljih rukometaša današnjice Francuz Nikola Karabatić.

- Ne govorite o nečemu o čemu nemate pojma - napisao je Nurkić na Twitteru.

- Nema šanse, ljudi ne znaju kako je rukomet težak sport - poručio je Dončić na istoj društvenoj mreži.

Korak dalje otišao je Karabatić, pa je "na kocku" stavio svoju zlatnu olimpijsku medalju.

- Mislim da niste dovoljno proučavali rukomet. Ali draga volje ću vam dati zlatnu olimpijsku medalju ako pobijedite moju ekipu - napisao je rukometni reprezentativac Francuske.

Posljednji pokušaj da igraju rukomet Amerikanci su imali prije više od 20 godina tokom Olimpijskih igara u Atlanti, kada su kao domaćin morali imati i mušku i žensku selekciju, Završili su neslavno.