open-navfaktor-logo
search
Spektakularan meč
Nurmagomedov dobio nasljednika, laka kategorija UFC-a ima novog šampiona
Više od 18 hiljada navijača u Houstonu svjedočilo je spektakularnoj priredbi UFC 262 na kojem smo dobili novog prvaka u lakoj kategoriji.
16.05.2021. u 09:14
get url
text

To je sjajni Charles Oliviera koji je nokautirao Michaela Chandlera čime je naslijedio naslijedio titulu penzionisanog Khabiba Nurmagomedova u meču s borcima koji se nikad nisu susreli u oktagonu s Dagestancem.

Do trijumfa Oliveira je stigao nakon tehničkog nokauta na startu druge runde, nakon što je Chandler bio jako blizu pobjede u prvoj, kada nije uspio "dovršiti" Brazilca.

Žestoka serija u drugoj rundi bila kobna po Amerikanca.

Oliveira je do pojasa prvaka stigao nakon čak 11 godina provedenih u UFC-u. Do 2016. njegova je karijera imala dosta uspona i padova, no u zadnje je tri godine nanizao čak devet borbi bez ijednog poraza. Čovjek drži rekorde među aktualnim borcima s najviše prisiljavanja na pobjedu, najviše prekida i ima najduži niz nepobjedivosti.

Legendarni Tony Ferguson nije više dio UFC elite. Doživio je treći poraz u nizu u još jednoj razočaravajućoj borbi za nekad nepobjedivog i omiljenog UFC borca. Beneil Dariush potpuno je dominirao protiv Fergusona te glatko osvojio sve tri runde.

UFC 262, glavni program:
Charles Oliveira pobijedio Michaela Chandlera – tehnički nokaut
Beneil Dariush pobijedio Tonyja Fergusona - jednoglasna odluka
Rogerio Bontorin pobijedio Matta Schnella - jednoglasna odluka
Katlyn Chookagian pobijedila Viviane Araujo – jednoglasna odluka
Edson Barboza pobijedio Shanea Burgosa - nokaut

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.