navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Život u zlatnoj krletci

Od manekenke iz gradića u Sloveniji, do prve dame Amerike: Melania Trump danas slavi 50-ti rođendan

Prva dama Amerike danas proslavlja 50-ti rođendan. Bila nama draga ili ne Melania Trump, jedno joj moramo priznati, a to je da ima stila.

Objavljeno: 26.04.2020. u 15:53
get url
text

Posebno je pod lupom javnosti od 2017. godine, kada je njen suprug Donald postao predsjednik.

Iako je često optužuju za rastrošnost, kada su u pitanju modne kombinacije, izgleda da te kritike ne diraju ovu 50- godišnju Slovenku te ona i dalje oduševljava svojim outfitima.

Ova bivša slovenska manekenka rođena je 26. aprila 1970. u Sloveniji, gdje je i odrasla u gradiću Sevnici, tekstilnom centru bivše Jugoslavije.

U to vrijeme nije ni sanjala da će jednog dana biti udata za američkog predsjednika i time postati prva dama Amerike.

Oni koji je znaju kažu da nikada nije voljela pretjerano isticanje u javnosti te da su joj draža bila druženja u društvu bliskih osoba. Udajom za slavnog milijardera, koji je ujedno aktualni američki predsjednik, život joj se promijenio i postao baš ono što nikada nije htjela - život u zlatnoj krletci pod budnim okom medija i javnosti.

U New York je stigla 1996, nakon što se bavila manekenstvom u Milanu i Parizu, a budućeg supruga upoznala je dvije godine kasnije na Sedmici mode u New Yorku.

Budući da je bio u atraktivnom ženskom društvu, Melania mu nije željela dati svoj broj.

- Tražila sam njegov broj želeći znati koji ću dobiti, privatni ili poslovni. Dao mi ih je sve – kazala je ranije Melania.

Brz na jeziku, inteligentan i poletan, kako ga je sama okarakterizirala, Trump ju je u kratkom roku šarmirao, a nakratko su prekinuli 2000, baš kad se milijarder prvi put namjeravao kandidirati za predsjednika SAD-a.

Vrlo brzo su obnovili vezu, a zaruke su "pale" 2004. na večeri u Costume Institute Gala.

Melania se uskoro preselila na Petu aveniju u Trump Tower, no njen karakter se, unatoč svemu, nije previše promijenio. I tada i danas čvrsto stoji na zemlji.

O Trumpovu trećem vjenčanju 2005. u Palm Beachu na Floridi američki mediji su pisali kao o svadbi stoljeća od milion dolara, a mladencima su među zvanicama nazdravljali Bill i Hillary Clinton.

Melanijina raskošna Diorova vjenčanica osvanula je brzo na naslovnici Voguea jer je i Anna Wintour bila jedna od gostiju.

No, prije svega Melania je vrlo povučena osoba. Veći dio kampanje svog supruga provela je kod kuće sa sinom, objasnivši da desetogodišnje dijete treba majku uz sebe.

Za razliku od nekih predsjedničkih supruga, poput Carle Bruni, koja je imala četiri desetljeća dugu reputaciju kad je ušla u Elizejsku palatu, Melania Trump vodila je život opatice, šale se američki novinari.

O njenim bivšim ljubavima ne zna se baš ništa, a da bi se priča o njoj učinila iole zanimljivom, potrebno je malo mašte, tvrde oni koji su je poznavali u njenim dvadesetim godinama.

- Moj suprug je odrasla osoba i zna da za sve u životu postoje posljedice. Često razgovaramo o njegovoj kampanji i znam mu reći da malo ublaži svoj govor. Ponekad me posluša, ponekad ne. Volim ga takvog kakav je, znam koliko veliko srce ima, a prihvatam i njegovu manu da se ponekad zanese i pretjera - priznala je Melania Trump, no pitanje je prihvata li zaista još uvijek sve njegove mane i pretjerivanja.