open-navfaktor-logo
search
Na 65. sjednici
Odavno probijen rok: IO FSBiH konačno Petevu izabrao saradnike
Na 65. sjednici Izvršnog odbora FSBiH, koja je održana danas, selektor fudbalske reprezentacije Ivaylo Petev konačno je saznao imena svojih saradnika u stručnom štabu Zmajeva.
12.03.2021. u 16:07
get url
text

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev pao na još jednom ispitu, otkrio zašto nije zvao Asmira Begovića

Iako su već odavno probili rok koji su sami sebi postavili (sredina februara), članovi "fudbalske vlade" 12 dana prije prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odredili su da će bugarskom treneru u stručnom štabu naše selekcije asistirati Elvir Rahimić, Slaven Musa, Adi Adilović i Almir Seferović, saznaje SportSport.ba.

Bivši bh. reprezentativac Elvir Rahimić daleko je najpoznatije ime u među saradnicima Peteva, a legendarni General je bio i u stručnom štabu Safeta Sušića.

Slaven Musa, selektor juniorske reprezentacije BiH, bio je član Bajevićevog stručnog štaba, u kojem je kratku epizodnu ulogu imao i Adi Adilović, koji će sada biti trener golmana, a koju istu ulogu ima u i FK Sarajevo.

Za kondicionu spremu bit će zadužen Almir Seferović, koji je uspješno radio u FK Sarajevo, ali je imao i nekoliko inostranih angažmana.

Prvu utakmicu kvalifikacija za SP naš nacionalni tim igra 24. marta protiv Finske, a potom slijedi prijateljski meč sa Kostarikom (27. mart), i novi kvalifikacioni duel sa Francuskom (31. mart).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.