open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Odbojkašice BiH na Final fouru Srebrene lige
Pobjedom nad Estonijom s maksimalnih 3:0 (25:9, 25:18, 25:20) ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je plasman na Final four CEV Srebrene lige.
02.06.2021. u 21:09
get url
text

U prvom setu naša selekcija je naprosto demolirala Estoniju, a protivniku koju joj je nanio jedini poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja prepustila je samo devet poena.

VEZANI TESKT - Koliko novca Srebrena liga može donijeti Odbojkaškom savezu BiH?

Odlična igra sredinom drugog seta i nekoliko sjajnih blokova donijeli su vodstvo našim odbojkašicama koju su znale sačuvati do kraja seta i povesti sa 2:0. Ni jedna-dvije sumnjive sudijske odluke u korist Estonki, u trenucima kada se lomio rezultat, nije demotivisao našu reprezentaciju koja je drugi set sa 25:18 riješila u svoju korist.

I u trećem setu su Estonke pružile žestok otpor, ali su izabranice selektora Stevana Ljubičića na kraju ovaj set završile s 25:20 za konačnih 3:0, što je bilo dovoljno da se kolo prije kraja drugog turnira čekira mjesto na Final fouru.

Već sutra bh. odbojkašice igraju posljednju utakmicu, a meč protiv Portugala igrat će za prvo mjesto u grupi B, što donosi nominalno slabijeg protivnika u polufinalu završnog turnira.

Final four igra se 11. i 12. juna u Mariboru, a ukupni nagradni fond ovog tunira iznosi 156 hiljada eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.