open-navfaktor-logo
search
Trener Liverpoola
Odbrusio novinaru: Klopp ljutito reagirao na pitanje o koronavirusu
Trener Liverpoola Jurgen Klopp je na konferenciji za medije uoči utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Atletico Madrida, ušao u verbalni duel sa jednim novinarom koji je u Englesku stigao iz Madrida.
10.03.2020. u 18:51
get url
text

Novinar je pitao Kloppa o tome da li je zabrinut da će fudbaleri biti zaraženi koronavirusom jer je fudbal kontaktni sport.

- Vi ste iz Madrida? Jeste li zabrinuti? - počeo je Klopp, na šta je novinar odgovorio da "on ne igra fudbal sutra."

- Ali to nije toliko bitno. Igranje fudbala je samo dio ovog društva. Mi nismo društvo, mi smo dio društva i svi moramo biti zajedno zabrinuti - počeo je Klopp.

- Upravo to ne volim, sjedite ovdje i pitate me to pitanje, a došli ste iz Madrida. Ostanite tamo, zatvorili su škole i fakultete, ali vi smatrate da je fudbal vrijedan putovanja. To je naš zajednički problem i ne možemo ga riješiti fudbalom. Fudbal je naš posao, vaš je da prenosite informacije. Nadam se da to radite bolje nego što postavljate pitanja. Ljuti me kada postavljate pitanja kao da ja imam problem koji vi nemate - rekao je Klopp.

- Svi igrači su zdravi, zašto bi se brinuli zbog njihovog fizičkog kontakta tokom utakmica? Ne rukujemo se da bi poslali poruku. To je dobro za vas, mene i cijelo društvo - poručio je njemački stručnjak.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.