open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Odgovorio na pitanja navijača: Hadžibegić otvoreno o Begoviću, Kovačeviću, Višći, Huseinbašiću...
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić omogućio je navijačima da mu postave pitanja koja se tiču Zmajeva.
20.02.2023. u 21:28
get url
text

Novi selektor Zmajeva istakao je kako je dobio više od 200 pitanja, ali da ima mnogo sličnih pitanja koja su u vezi s istom temom.

Prvi odgovori bili su u vezi s Asmirom Begovićem, Vladanom Kovačevićem i Edinom Višćom.

VEZANI TEKST - Neobičan potez selektora Zmajeva: Vi pitate, Faruk Hadžibegić odgovara

- Nismo velika zemlja kao Kina ili Rusija koje mogu da biraju u rosteru od pet miliona fudbalera. Mi smo mala fudbalska zemlja i rekao sam da svaki igrač koji igra, on je za mene spreman da bude u selekciji.

Što se tiče golmana, imamo trojicu, to su Šehić, Vasilj i Pirić, bili su kod mojih kolega i Bajevića i Peteva, tako da ću u ovom prvom dijelu krenuti s njima trojicom, a vrata su svima otvorena - poručio je Hadžibegić.

Kada je u pitanju Vladan Kovačević, selektor Zmajeva je istakao da je na golmanu Rakowa da odluči za koga će braniti.

- To je momak kojeg znam još iz perioda kad je bio u Sarajevu. On je donio neke svoje sportske odluke koje su ga na neki način odmakle od reprezentacije BiH. Nemam vremena da se bavim šta je ko rekao. Na njemu je u ovoj poziciji da se odluči za koga hoće da igra - odgovorio je Hadžibegić.

O eventualnom povratku Edina Više u reprezentaciju, Hadžibegić ističe da su njemu vrata nacionalnog tima otvorena.

- Sa Višćom sam se vidio prije par dana, dugo smo razgovarali. Sam je donio svoju odluku, njega niko nije sklonio iz reprezentacije. Što se mene kao selektora tiče, njemu su vrata otvorena. Najgore je što je sada povrijeđen, a kada se oporavi, razgovarat ću s njim da vidim je li promijenio odluku - kazao je Hadžibegić.

O novim imenima u reprezentaciji Hadžibegić je kazao sljedeće:

- Nova imena... Ja bih želio. Mogu da potvrdim da je Huseinbašić vrlo blizu odluke, a već smo postigli odluku s Tahirovićem koji je pristao da igra za našu reprezentaciju - istakao je selektor Zmajeva. 

Miralem Pjanić će zbog povrede propustiti naredne duele Zmajeva, a Hadžibegić je istakao da imamo igrače koji ga mogu zamijeniti.

- Žao mi što je Pjanić dobio tešku povredu. Najmanje četiri sedmice je pod ljekarskom kontrolom. U svakom slučaju, imamo igrače koji mogu da zamijene Miralema Pjanića - poručio je Hadžibegić.

O eventualnom pozivu u reprezentaciju nekog fudbalera iz Premijer lige, Hadžibegić je kazao sljedeće:

- Ja sam najavio da ću otvoriti vrata našoj ligi. Mišljenja sam da bez domaće lige nema domaće reprezentacije. I zbog ambijenta, imamo i dobrih talenata i dobrih igrača. Međutim, ovo nije nikakav angažman prema bilo kakvom igraču, oni moraju da zasluže poziv u reprezentaciju. Ponudio sam saradnju i ako se ukaže minimalna prilika, ja ću je iskoristiti - rekao je selektor fudbalske A reprezentacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.