open-navfaktor-logo
search
FSBiH
Održan sastanak: Ako epidemiološka situacija dozvoli, premijerligaši se vraćaju treninzima početkom maja
Premijerligaški fudbaleri koji su zbog pandemije koronavirusa na pauzi od 13. marta, mogli bi se vratiti radnim obavezama početkom maja, naravno pod uvjetom da to dopusti epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini.
23.04.2020. u 13:29
get url
text

Potvrdio je to za Faktor Elmir Pilav, direktor sporta u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

- Održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH. Na sastanku smo ispred saveza prisustvovali generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić i ja. Dogovorili smo redoslijed koraka. Razgovarali smo o otpočinjanju trenažnog procesa, o tome šta bi trebalo uraditi, kakve procedure ispoštovati. Primarna je zaštita fudbalera - rekao je Pilav za Faktor najavivši kreiranje zajedničkog dokumenta i uputstva za sve sudionike u ovom procesu.

- Sve zavisi od epidemiološke situacije. Treninzi bi eventualno mogli početi u prvoj sedmici maja. Individualni, potom grupni, a onda i puni trenažni proces. Zbog cjelokupne situacije niko ne može odrediti tačan datum - dodao je Pilav.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na videkonferenciji održanoj u ponedjeljak donio je odluku o pokretanju infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Zbog pandemije koronavirusa niko s preciznošću ne može reći kada će se Premijer liga Bosne i Hercegovine nastaviti. Ali ovi koraci su obećavajući, jer povratak fudbalera na stadion znači da će se tabela krojiti na travnjaku, a ne za zelenim stolom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.