open-navfaktor-logo
search
Disciplinska komisija
Oduzeti im bodovi: Fudbalski savez BiH žestoko kaznio FK Velež i Šemsudina Hasića
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila FK Velež zbog incidenata na utakmici 10. kola Premijer lige protiv Borac.
22.09.2021. u 16:38
get url
text

VEZANI TEKST - Suspendovan stadion FK Velež, pokrenut postupak protiv Šemsudina Hasića

Rođeni su kažnjeni sa 10.000 KM, oduzeta su im tri boda, a stadion je suspendovan na narednih šest utakmica. 

Suspendovan je i Šemsudin Hasić, predsjednik FK Velež, kojem je zabranjeno obavljanje funkcije u fudbalu na dvije godine.

Prethodno je Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine utakmicu registrovala službenim rezultatom 0:3, te je, po automatizmu, suspendovala stadion Rođeni (do okončanja postupka). 

Po prijavi sudije Sabrije Topalovića, pokrenut je i disciplinski postupak protiv Šemsudina Hasića, što je na kraju rezultiralo žestokom kaznom, kako za klub, tako i za prvog čovjeka Rođenih.

VEZANI TEKST - Nezvanično: Kod Jablanice zapaljen automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović!?

Utakmica Velež - Borac prekinuta je u 82. minuti pri rezultatu 0:2 za Banjalučane (Stojan Vranješ dvostruki strijelac) kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren.

Nešto kasnije, na povratku kući, u blizini Jablanice, napadnut je i sudija Topalović zajedno sa supervizorom za suđenje Adnanom Alispahićem i četvrtim sudijom Admirom Šehovićem, a zapaljen je automobil u kojem su njih trojica bili.

Iz bh. kuće osudili su ono što se događalo za vrijeme i poslije utakmice u Mostaru.

- Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na službenim osobama u kojim je bio ugožen fizički integritet ljudi, te je potrebno hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili - poručili su danas iz FSBiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.