Mostarka je u disciplini 100 metara leptir zauzela 19. mjesto od 33 takmičarke, a plasman u polufinale izmakao joj je za 24 stotinke.

VEZANI TEKST - Olimpijske igre: Lana Pudar za 24 stotinke ostala bez polufinala

- Iza mene je jedno veliko i nezaboravno iskustvo koje se ne može riječima opisati. Kada podvučem crtu šta smo sve moji treneri i ja prošli u ova protekla četiri mjeseca, nemam pravo biti nezadovoljna.

Da je moglo bolje, jeste sigurno, ali ove Olimpijske igre su jedan ogroman zalog za sve ono što me čeka u budućnosti. Sada ću se dobro odmoriti i napuniti baterije za sve ono što me čeka u narednom periodu.

Svima vama koji me podržavate, jedno veliko hvala na neizmjernoj podršci i ljubavi koju mi pružate. Idemo dalje zajedno u nove pobjede - napisala je Lana Pudra na svom Instagramu i porukom oduševila sve.

Naša najbolja plivačica ima tek 15 godina, ali i ovom porukom je pokazalo da razmišlja zrelo, te da od nje u budućnosti možemo očekivati sjajne rezultate. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Pudar (@lanapudar)

Nešto ranije, emotivnom porukom oglasio se i njen otac, bivši golman Velibor Pudar.

- Oko moje. Ti si naš šampion bez obzira na ove 24 stotinke, samim tim što si se plasirala na najveće sportsko takmičenje na svijetu. Biti 19. na Olimpijskim igrama sa 15 godina je veliki uspjeh, da si ti meni živa i zdrava, a mi ćemo njima pokazati za tri godine u Parizu koliko i šta možemo, ako Bog da. Ti si naš ponos, idemo dalje - napisao je Velibor na svom Facebook profilu.