open-navfaktor-logo
search
Skandalozno suđenje
Oglasili se iz Posušja: Bojimo se pomisliti šta bi Grbić radio da nije bilo TV prijenosa
Iz Posušja su poslije utakmice protiv Borca odigrane u nedjelju, a koju je hercegovački tim dobio 1:0, suđenje Zorana Grbića i njegovih pomoćnika nazvali skandaloznim.
10.08.2021. u 14:17
get url
text

-  Smatramo da je sudija Zoran Grbić od samog početka pokušavao utakmicu usmjeriti na stranu gostujuće ekipe dodijelivši čak pet žutih i jedan crveni karton u prvih 45 minuta utakmice što je izazvalo revolt i negodovanje publike. Njegovo pristrasno suđenje može se jasno vidjeti na snimcima budući da je direktan prijenos utakmice bio na tv-u, a bojimo se i pomisliti scenarija koji bi nam dotični izrežirao da utakmica nije bila u direktnom prijenosu - saopćeno je iz Posušja.

- Također želimo istaknuti i nekoliko nepostojećih ofsajda na štetu domaće ekipe, te nastavak kartoniranja u utakmici bez ozbiljnog prekršaja od strane domaćina zbog čega se ne možemo oteti dojmu da nas je uz ovu utakmicu želio oslabiti i za nadolazeće susrete kroz suspenzije kartonima. Sve navedeno nas navodi na razmišljanje ima li smisla nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH koji smo uz ogroman trud i ulaganja izborili nakon 12 godina. Smatramo da ovakve anomalije u fudbalu u najmanju ruku ne pridonose dobrobiti i razvoju fudbala u Bosni i Hercegovini te Vas stoga pozivamo sve da pregledate snimke utakmice, odnosno dijelove u kojima sudija Grbić donosi sporne odluke, te nakon razmatranja poduzmete odgovarajuće mjere u skladu s vašim ovlastima - obratili su se iz Posušja Fudbalskom savezu BiH.

Poručeno je  da Upravni odbor kluba sigurno neće dopustiti omalovažavanje Posušja.

- Spremni smo iskoristiti sve mehanizme kako bismo zaštitili naš klub od daljnjeg ponižavanja. Ako institucije Fudbalskog saveza ostanu "gluhe" na naše negodovanje, naš klub spreman je poduzeti sljedeće korake kako bi zaštitili integritet Posušja i bosanskohercegovačkog fudbala  - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.