open-navfaktor-logo
search
Kriza na Koševu
Ograničen pristup: Boje li se u FK Sarajevo pitanja medija koji nisu klupski partneri?
Fudbalski klub Sarajevo nakon jučerašnjeg napada na fudbalere u Trening-centru Butmir za danas je zakazao press konferenciju na kojoj će se rukovodstvo Bordo tima obratiti javnosti.
25.05.2021. u 09:28
get url
text

Kako je u pozivu za medije najavljeno, novinarima će se danas od 13 sati u prostorijama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" obratiti predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum, članovi UO Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, kao i generalna direktorica Sabrina Buljubašić.

VEZANI TEKST - Uzbuna na Koševu: Čelnici Sarajeva sutra pred medijima

Osim članova klupskog rukovodstva pred predstavnike medija će izaći i fudbaleri Krste Velkoski, Amer Dupovac i Vladan Kovačević, ali ne pred sve medije koji su bili zainteresovani da isprate ovaj događaj.

Naime, poslije uredne najave, koja je zahtjevana u pozivu na današnju press konferenciju, obaviješteni smo kako u klubu, koji je ovog proljeća ispustio 13 bodova prednosti u odnosu na Borac i tako ostao bez titule prvaka, nisu u mogućnosti osigurati akreditaciju za redakciju Faktora.

- Zbog ograničenog broja mjesta ovaj put nismo u mogućnosti obezbijediti akreditaciju za vašu redakciju - navodi se zvaničnom odgovoru iz FK Sarajevo.

Iz Bordo kluba su u pozivu na press konferenciju najavili kako će zbog situacije uzrokovne pandemijom koronavirusa i mjera koje su trenutno na snazi broj predstavnika medija koji mogu prisustvovati konferenciji biti ograničen.

Podsjećanja radi, prema posljednjim mjerama koje su na snazi, u zatvorenim prostorima dozvoljeno je maksimalno 30 osoba, tako da bi današnjoj press konferenciji moglo prisustvovati 20ak predstavnika medija.

VEZANI TEKST - Horde zla upale na trening, fizički nasrnuli na igrače Sarajeva

S obzirom na posljednja dešavanja i veliki interes javnosti, čudno je da Bordo klub nije pronašao ili nije želio pronaći modus prema kojem bi omogućio prisustvo svim zainteresovanim medijima. Ili je ovo samo vrhunac loše klupske politike u ovoj sezoni, ili se u Titovoj 38b boje neugodnih pitanja medija koji nemaju status klupskih partnera pred utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Inače, kako bi javnost u potpunosti bila upoznata sa situaciju, broj novinara, fotoreportera i kamermana na press konferencijama Bordo tima i proteklim godinama rijetko je premašivao brojku od 30.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.