Okončana drama u Hrasnici: Ženu i dijete odvezla Hitna pomoć

Objavljeno: 10.02.18 u 15:52 Autor: M. M.

Nakon više od dva sata drame u sarajevskom naselju Hrasnica, gdje se žena bila zabarikadirala u stan i prijetila da će "poklati djecu", Hitna pomoć ju je, zajedno sa kćerkom, odvezla na ukazivanje ljekarske pomoći. 

FOTO: FAKTOR
FOTO: FAKTOR

Kako javlja novinarka Faktora sa mjesta događaja, medicinari su prvo iz stana iznijeli djevojčicu, koja je prema riječima komšija teško bolesna, a potom i majku, za koju su kazali da također ima određenih psihičkih problema.

Prema informacijama koje su nam potvrđene i iz policije, povrijeđenih osoba u incidentu nije bilo. Žena će najvjerovatnije biti prevezena na Psihijatrijsku kliniku.

Ona je, kako su ispričale komšije, navodno uzela nož i prijetila kako će "poklati djecu". Komšije pričaju kako se radi o samohranoj majci, koja ima dvije kćerke, od kojih je jedna u invalidskim kolicima.

VEZANI TEKST - Drama u Hrasnici: Žena prijeti da će poklati djecu, vatrogasci razvalili vrata

Budući da je bila zaključana u stanu, policajci su uz pomoć vatrogasaca ušli kroz balkon, dok je druga ekipa razvalila ulazna vrata, kako bi medicinari Hitne pomoći i policija mogli ući unutra, a navodno je na mjesto događaja izašao i socijalni radnik.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdili su nam da je policija izašla na intervenciju nakon prijave da se čuje vika i galama, kako bi pružila asistenciju ljekarima.