Okončana drama u Hrasnici: Ženu i dijete odvezla Hitna pomoć

objavljeno: 10.02.2018. u 15:52

Nakon više od dva sata drame u sarajevskom naselju Hrasnica, gdje se žena bila zabarikadirala u stan i prijetila da će "poklati djecu", Hitna pomoć ju je, zajedno sa kćerkom, odvezla na ukazivanje ljekarske pomoći. 

Kako javlja novinarka Faktora sa mjesta događaja, medicinari su prvo iz stana iznijeli djevojčicu, koja je prema riječima komšija teško bolesna, a potom i majku, za koju su kazali da također ima određenih psihičkih problema.

Prema informacijama koje su nam potvrđene i iz policije, povrijeđenih osoba u incidentu nije bilo. Žena će najvjerovatnije biti prevezena na Psihijatrijsku kliniku.

Ona je, kako su ispričale komšije, navodno uzela nož i prijetila kako će "poklati djecu". Komšije pričaju kako se radi o samohranoj majci, koja ima dvije kćerke, od kojih je jedna u invalidskim kolicima.

VEZANI TEKST - Drama u Hrasnici: Žena prijeti da će poklati djecu, vatrogasci razvalili vrata

Budući da je bila zaključana u stanu, policajci su uz pomoć vatrogasaca ušli kroz balkon, dok je druga ekipa razvalila ulazna vrata, kako bi medicinari Hitne pomoći i policija mogli ući unutra, a navodno je na mjesto događaja izašao i socijalni radnik.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdili su nam da je policija izašla na intervenciju nakon prijave da se čuje vika i galama, kako bi pružila asistenciju ljekarima.