Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka,  ističe da je Trebević danas najposjećenije sarajevsko izletište, saopćeno je iz Gradske uprave.

- Kada smo rekli da ćemo izgraditi novu Trebevićku žičaru, mnogi nisu vjerovali da ćemo u tome uspjeti. Kada smo je završili, govorili su da to nije dovoljno i da Trebeviću trebaju sadržaji. Sada kada je završena prva faza, a pred nama finalni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva, još jednom potvrđujemo da radimo sistemski, planski i da ispunjavamo ono što smo obećali - naveo je Skaka.

Prema njegovim riječima, izgradnjom novog Vidikovca Gradu se vraća važan simbol, zaokružuje se jedan investicioni ciklus i otvaraju se nova radna mjesta. Sve iz iz sredstava koje je zaradilo Javno preduzeće Sarajevo d.o.o.

-Vratili smo Trebević gradu, vratili smo Sarajlije Trebeviću. Vraćamo Gradu njegove simbole. Zašto su nam simboli važni? Obnavljanjem simbola grada mi čuvamo naš identitet. Našu ličnu kartu. Obnavljamo dio sebe i gradimo budućnost. I ne samo to. Sve ono što radimo i gradimo – gradimo da bude samoodržimo, isplativo i da bude temelj na nastavak razvoja Grada. Izgradili smo Žičaru – ona danas gradi Vidikovac i Bistričku stanicu.  Od Vijećnice smo napravili najbolji i najprofitabilniji muzejski prostor – ona danas gradi hotel Vidikovac. Sutra će ovaj hotel Vidikovac možda graditi najljepšu skijašku stazu na Balkanu i biti temelj za neki još veći razvojni projekt - poručio je gradonačelnik.

Planirano je da objekt bude otvoren do kraja godine, a sadržavat će osim restorana i konferencijske dvorane i dječiji igraonicu. Ali, možda najatraktivniji će biti panoramski krov sa kojeg se pruža najljepši pogled na grad.