open-navfaktor-logo
search
Vukovima puni plijen
Olimpik ponovo šokirao Željezničar, plavo proljeće "uvelo" pred gradski derbi
Katastrofalan niz ovog proljeća fudbaleri Željezničara nastavili su i u susretu 27. kola protiv Olimpika koji je nakon preokreta slavio s 2:1 na Grbavici i tako pobjegao iz opasne zone.
25.04.2021. u 18:51
get url
text

Prva ozbiljnija situacija na susretu viđena je u četvrtoj minuti, i to pred golom gostiju. Ipak, Horić je otklonio prijetnju.

U osmoj minuti Bekrić je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je okrznula živi zid i malo promijenila smjer, ali neodovoljno da bi prevarila Hadžića koji je izbacuje u korner.

Fudbaleri Željezničara do prednosti su stigli u 16. minuti. Poslije gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Boje koji je bio sam na drugoj stativi i pogodio za prednost Plavih.

U 26. minuti Gasal je bio u dobroj prilici nakon porigravanja Bekrića, no mladi fudbaler Plavih našao se u nedozvoljenoj poziciji.

{$galerijaFotografija}

Fudbaleri Olimpika do izjednačenja su stigli u 33. minuti. Dobar centaršut Čurjurića u mrežu mladog Vedada Muftića pospremio je Đoko Milović.

Finiš prvog dijela obilježile su prilike koje je su imali Bojo i Zec. Udarac Boje odbranio je Hadžić, dok je Zec šutirao pored gola nakon greške Hadžanovića.

Prvu šansu u nastavku utakmice imao je Željezničar preko Veselinovića, no njegov šut odlazi van okvira gola gostiju.

Plavi su u drugom dijelu uglavom imali terensku inicijativu, ali bez pravih prilika. 

Pravi šok za Plave uslijedio je u 73. minuti kada je Šišić pogodio za totalni preokret Olimpika, a svemu je kumovala i nespretna intervencija mladog Muftića, koji je danas imao svoj zvanični seniorski debi.

Pokušao je Slišković s izmjenama doći do pozitivnijeg rezultata, no na kraju se rezultat nije promijenio a Vukovi su stigli do pobjede zahvaljujući kojom su pobjegli iz zone ispadanja.

U ranijim sezonama Željo je uglavnom igrao bolje u proljetnom dijelu, no izgleda da je prepoznatljivo plavo proljeće uvelo ove godine. Tim sa Grbavice već 11 utakmica ne zna za pobjedu.

U narednom kolu Plave očekuje gradski derbi sa Sarajevom, a poraz nikad nije dobar, pogotovo pred gostovanje na Koševu.

Olimpik, koji je mjesto u zoni ispadanja prepustio Radniku, će u 28. kolu ugostiti ekipu Tuzla Cityja.

FK Željezničar- FK Olimpik, 25.04.2021.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.