Olujni vjetrovi napravili haos u Srbiji

Objavljeno: 12.09.17 u 08:49

Poslije 35 stepeni koliko je u ponedjeljak bilo u Srbiji, stiglo je nevrijeme i spustilo temperaturu za više od 10 stepeni. Padalo je drveće, grad, letjeli su krovovi a vatrogasci i spasilačke ekipe su imale dosta posla. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Oblaci su se premještali sa juga ka sjeveru donoseći jak vetar koji je na trenutke bio i olujne jačine.

U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici vjetar je dostizao brzinu od 80 km na sat. U Beogradu i Prokuplju oluja je oštetila više stabala. U Novom Pazaru padao je grad veličine oraha. Kod Gornjeg Milanovca grad su skupljali lopatom, prenose "Novosti".

U Kragujevcu je veoma jak vjetar počeo da duva odjednom pa su se ljudi sklonili u kuće, javio je jučer "Blic". U Nišu su suncobrani iz kafića zavšili na trotoarima i pješačkim stazama.

U Prokuplju je bilo slično, a mediji su prenijeli da je u tom gradu bio potpuno kolaps i da je saobraćaj bio skoro nemoguć zbog jakog vjetra i nanosa kiše.

U Paraćinu ima oštećenih krovova i fasada. Zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom željezničkom čvoru.

Nevrijeme je stiglo sa zapada prethodno pričinivši štetu u širom regiona. U Mostaru i Sarajevu jak vjetar čupao je drveće, a više vozila je oštećeno.

Pod vodom su bile sarajevske ulice.

U Zadru je za dva sata palo 130 litara kiše po kvadratnom metru što se nije dogodilo u posljednjih 30 godina. Jaka oluja poplavila je i dijelove Istre.

Oblačnost se premješta dalje na sjever i sjeveroistok ka Mađarskoj i Rumuniji.