Četvrtak, 11.08.2022.
h

Općina Centar: Na Merhemića trgu počelo popločavanje

Počelo je popločavanje dijela platoa na Merhemića trgu. Projekt finansijer je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 260.000 maraka.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je sa saradnicima posjetio gradilište.

- Općina Centar želi ovaj dio Merhemića trga obnoviti u potpunosti nakon čega neće biti moguće parkirati automobile. Na trg više neće moći ulaziti teška teretna vozila koja lome postavljene ploče. Na ulazima u Merhemića trg će biti instalirani potopni stubovi koji će spriječiti prolazak automobila. Privredni subjekti koji imaju potrebu za snabdijevanje imat će tačno određen period dana kada je moguće da na ovaj trg ulaze vozila sa tačno određenom težinom. Ne vidim razlog da ovaj trg, nakon ovih radova, ne bude lijepo uređen i narednih 15 godina, kao što je to slučaj u zemljama zapadne Evrope -  kazao je Ajnadžić, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

Kako je planirano projektom, na ovom dijelu Merhemića trga bit će postavljene betonske ploče sa granitnim slojem debljine do osam centimetara koje su otporne na sve vremenske uvjete.

- Nakon uklanjanja oštećenih ploča krenut ćemo sa rješavanjem odvodnje voda sa platoa, nakon čega slijedi postavljanje novih ploča. Također ćemo na ulazima iz ulice Husrefa Redžića ugraditi dva potopna stuba za sprečavanje parkiranja motornih vozila na trgu, što je dovodilo do oštećenja ploča. Radi se o površini od 1.000 metara kvadratnih i rok za završetak radova je 60 dana. Radovi su krenuli od broja 13 i nove ploče će biti postavljene do centralnog dijela Merhemića trga, gdje se također izvode radovi na obnovi trga – kazala je Đenita Bogunić-Kešelj, šefica odjela za komunalne poslove u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

Kako je predviđeno, nove ploče će biti postavljene ispred prodavnice Bingo i nove džamije na Merhemića trgu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh