Općina Centar: Završava se izgradnja stepeništa u ulici Hrastovi

Objavljeno: 12.08.17 u 20:37

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme “Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme privode kraju radove na izgradnji novog stepeništa u ulici Hrastovi između brojeva 2 i 6.

Ulici Hrastovi: Jo je ostalo da se na stepenište postave rukohvati
Ulici Hrastovi: Jo je ostalo da se na stepenište postave rukohvati

Projekt finasira Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 49.500 KM. U dosadašnjem toku radova uklonjen je dio starog dotrajalog stepeništa, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 - Radove smo započeli od dijela stepeništa koje završava u ulici Budakovići, čija je rekonstrukcija također u toku. Uspjeli smo završiti najveći dio posla. Radili smo dio po dio stepeništa kako bi stanovnici imali nesmetanu komunikaciju. Nakon završetka betoniranja stepeništa postavljene su kulir ploče, a preostaje još da se postavi rukohvatna ograda sredinom stepeništa. Radovi će biti završeni naredne sedmice - kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta.

U ovom projektu radit će se i  sanaciju pješačkih staza u Zaima Šarca 102 i Vranjače 33, sanaciju stepeništa u ulici Vranjače 11, Alipašina 39 i u Nusreta Šišića Dede 19, izgradnju novog stepeništa između Čobanije i Puta mladih muslimana, čiji su radovi u toku, te je također planirano popločavanje pješačke staze u Patriotske lige 41 (druga faza), te sanacija ploča kod Doma policije u Tina Ujevića 1 na Džidžikovcu, kao i na spoju ulica Himze Polovine i Safeta Pašalića, dok je sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici 126-128 na Koševskom brdu okončana. Za sve navedene projekte Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 182.320 KM.