open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Optimizam u redovima reprezentacije Crne Gore pred meč sa BiH: Disciplinovanom igrom do pobjede
Crna Gora i Bosna i Hercegovina odigrat će u četvrtak u Tuzli jednu od odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket. 
21.02.2023. u 15:35
get url
text

U taboru Crne Gore optimizam vlada pred mečeve odluke, javlja Anadolija.

Mečevi u četvrtak i nedjelju odredit će finalni spisak učesnika Mundobasketa.

Crna Gora posljednja dva meča dočekuje u dobroj poziciji, jer će s jednom pobjedom izboriti plasman na SP.

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović, na konferenciji za novinare, kazao je da su prethodnih dana crnogorski igrači dali optimistične izjave što se tiče meča s BiH, što i on odobrava.

- I ja sam optimista. Međutim, sav taj optimizam mora da ima neku granicu i potporu, a to samo pokazuje kolika je želja kod svih nas da odigramo jednu dobru utakmicu, da pokušamo da pobijedimo ekipu BiH - rekao je Radović.

On je ocijenio da ih čeka jedna utakmica koja nema veze s utakmicom koju su odigrali u avgustu u Podgorici, kada je Crna Gora slavila rezultatom 88:69.

- To su dva drugačija tima u odnosu na avgustovski prozor, fali puno igrača, ima puno novih i kod nas i kod njih - kazao je Radović.

Istakao je da je selekcija BiH dobar protivnik, koji ima gro ekipe od šest-sedam igrača koji dugo igraju zajedno.

VEZANI TEKST - Pred veliki okršaj u Mejdanu: Selektor Bećiragić o Crnogorcima, nepozivanju Sulejmanovića i Atića, 20 razlike...

- Idemo utakmicu po utakmicu, ono što je najvažnije je da igramo s čvrstom odbranom, disciplinovanim napadom - istakao je Radović.

On je kazao da imaju problem s Perijem, jer će imati samo jedan trening pred utakmicu s BiH. Radović je rekao da je Igor Drobnjak u prilično dobrom stanju i da je na raspolaganju ekipi.

Reprezentativac Nemanja Radović kazao je da u zadnji prozor u veoma povoljnoj situaciji, ali da moraju da budu svjesni da su pred njima dvije veoma važne i teške utakmice.

On je kazao da dosta igrača fali u crnogorskoj selekciji, kao i BiH.

- Bit će dobra utakmica, tvrda, tražit će svoju šansu s publikom, borbenošću i sigurno neće biti laka utakmica - rekao je Radović.

Upitan da li razmišljaju o prednosti od 19 poena iz prvog meča, Radović je rekao da će tražiti svoju šansu i da će BiH vjerovatno da juri tu razliku.

- Ako budemo imali šansu, mi ćemo da ih dobijemo tamo, ići ćemo na pobjedu. Bit će teška utakmica, ali ne idemo da izgubimo ili da branimo tu razliku od 19 poena. Idemo da igramo jaku utakmicu i ako budemo imali sreće da pobijedimo - dodao je Radović.

U nedjelju će Crna Gora igrati u Podgorici protiv Češke.

Crna Gora je trenutno na trećem mjestu grupe K sa šest pobjeda i četiri poraza, iza Litvanije i Francuske koje imaju skor 8-2.

BiH je na četvrtom mjestu s po pet pobjeda i poraza, isto kao i Mađarska, dok je Češka na posljednjem mjestu u grupi sa svega tri pobjede.

Crna Gora je do sada jednom uspjela da izbori plasman na SP i to 2019. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.