open-navfaktor-logo
search
Brži od policije
Organizacija koristi dronove za nadgledanje problematične omladine
Za razliku od drugih grupa koje se bave mladima, brzo su shvatili da se moraju prilagoditi modernom vremenu i potrebama mladih
07.11.2019. u 17:43
get url
text

Dobrotvorna organizacija počela je koristiti bespilotne letjelice s kamerama kako bi pratila problematičnu djecu u teško dostupnim područjima.

Organizacija "Youth Almighty", sa sjedištem u Sunderlandu, radi sa ranjivim grupama mladih, te su došli na ideju koja će im pomoći da pronađu one do kojih je najteže doći.

Uložili su u terenski četverocikl, kao i pet električnih bicikala kako bi mogli reagovati kada je neko u nevolji, a nalazi se u jednom od ruralih dijelova izvan grada. Prije nego što nekoga pošalju na teren, iz organizacije dronom prelijeću područje kako bi povjerili gdje se onaj ko je u nevolji nalazi.

To znači da, kada dobiju poziv, oni na mjesta gdje se nalaze mladi "u problemu" mogu stići brže nego policija ili hitna pomoć, piše Mirror.

Phil Tye iz organizacije kazao je kako su to mladi ljudi koji se mogu upustiti u sukob ili uzeti drogu ili alkohol i izgubiti se.

- Kada dobijemo poziv od javnosti, prijatelja ili čak policije, to što imamo quad i e-bicikle znači da možemo brzo do njih stići i pružiti im sigurnost - istakao je.

Organizacija "Youth Almighty" radi sa mladima koji nisu u sistemu obrazovanja, nemaju zaposlenje ili obuku, i pruža im nepristrasne i lične intervencije koje mladima osiguravaju pomoć u donošenju odluka, uključujući i pisanje CV-a i obavljanje intervjua.

Grupa je osnovana prije 12 godina nakon što su osnivači vidjeli da na tom području nema ništa drugo u šta bi se njihova djeca mogla uključiti.

Za razliku od drugih grupa koje se bave mladima, brzo su shvatili da se moraju prilagoditi modernom vremenu i potrebama mladih.

- Staromodne metode neće uspjeti u smislu saradnje sa lokalnom omladinom - kazao je Phil, te dodao kako su morali pomaći grnanice i razmišljati progresivno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.