Ornek: Skroman smo tim, ali u sedam dana smo tri puta ostali neporaženi

objavljeno: 18.08.2018. u 19:48

Čelik je u šestom kolu Premijer lige BiH lako savladao Zvijezdu 09 rezultatom 2:0, te upisao i treći uzastopni domaći trijumf, a bio je ovo i prvi susret u kojem su ove sezone puleni turskog trenera Adnana Orneka postigli više od jednog gola.

Zvijezda je, pak, nakon tri uzastopna remija, poražena u drugom uzastopnom meču.  

- Ne sjećam se kada sam izgubio utakmicu, a da moj golman nije imao nijednu intervenciju. To je paradoks koji se ne dešava baš često. Čelik je zasluženo pobijedio, jer je postigao golove iz brzih akcija - kazao je trener Zvijezde 09 Milan Đuričić, koji je dodao i kako nije sramota izgubiti u Zenici.

Gostujući je trener pohvalio i "divnu publiku, koja, zaista, nosi ove momke".

Ornek je bio zadovoljan nakon još jednog trijumfa.

- Želio bih zahvaliti protivniku na fer i korektnoj igri. Gospodskoj igri. Znali smo da nas čeka kvalitetan protivnik, ali nama prednost i olakšanje daje što igramo pred domaćom publikom. Ali, ne smijemo zaboraviti da smo mi skroman tim, koji je, ipak, u sedam dana tri puta ostao neporažen - kazao je Ornek, koji je dodao kako je proteklih dana morao dosta mijenjati tim.

On je istakako kako se njegovi igrači dobro bore, ali i da zaslužuju veći broj navijača na tribinama te zahvalio svima koji su došli da podrže njegov tim.