open-navfaktor-logo
search
Privremeno rješenje
Osnovna škola Miladije u Tuzli: Roditelji najavljuju protest, temperature u minusu, a grijanja nema
Osnovna škola (OŠ) Miladije u Tuzli od ponedjeljka nema grijanje zbog kvara na kotlu, a temperature, posebno tokom noći i jutra, u debelom su minusu. Objekat nije priključen na sistem centralnog grijanja, tako do popravak nije jednostavan, pa su roditelji odlučili da učenici danas ne idu u školu.
10.03.2022. u 16:38
get url
text
Osnovna škola Miladije u Tuzli

- Djeca se žale da je hladno, roditelji su nezadovoljni i odlučili su da sutra održe protest ispred škole - rekla je Sanja Salihović, predsjednica Vijeća roditelja OŠ Miladije.

Ona dodaje da je jasno da se radi o problemu koji se ne može tako lako riješiti, ali da su roditelji odlučili da se okupe.

Šef Odsjeka za predškolsko i osnovno obrazovanje u Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Asim Bojić kaže za Faktor da su određeni koraci već poduzeti.

- Donijeli smo odluku da se u školi organizira online nastava od danas pa do 18. marta. Ministarstvo će dati prijedlog da se školi pomogne kroz kapitalno ulaganje i to ćemo predložiti Vladi TK, na način da se kvar otkloni ili zamijeni, šta je potrebno - kaže Bojić.

Problem grijanja OŠ Miladije mogao bi biti riješen do početka predstojeće grijane sezone priključenjem na sistem centralnog grijanja, za što je urađena neophodna projektna dokumentacija.

- Imamo uvjeravanja da će se priključenje na sistem centralnog grijanja uraditi za narednu školsku godinu. Ostaje nam samo da nekako premostimo narednih mjesec dana - zaključila je Sanja Salihović.

Kvar u kotlovnici škole

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.