open-navfaktor-logo
search
Zvanična potvrda
Ostavio Staru damu: Barcelona poželjela dobrodošlicu Miralemu Pjaniću
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić novi je fudbaler Barcelone, potvrdio je to danas velikan španskog i evropskog fudbala.
29.06.2020. u 18:34
get url
text

Pjanić koji će na zadužiti dres s brojem osam potpisao je četverogodišnji ugovor s Blaugranom, a prema ranijim informacijama iz španskih medija na Nou Campu bi trebao zarađivati između 7,5 i 8 miliona eura po sezoni.

Kako piše katalonski sport Pjanić je plaćen 60 miliona eura, uz eventualnih pet miliona eura, koji će biti isplaćeni Juventusu u slučaju da fudbaler ispuni određene klauzule iz ugovora koji važi do ljeta 2024. godine.

Poslije četiri godine u redovima Juventusa s koji je do ove sezone osvojio tri Scudetta, dvije titule Kupa Italije i jedan Superkup, te igrao finale Lige prvaka, Pjanić se odlučio na transfer u redove peterostrukog prvaka Evrope.

Barcelona je odredila i izuzetno visoko obeštećenje, a svako ko bude želio kupiti Pjanića prije isteka njegovog ugovora morat će Kataloncima isplatiti nevjerovatnih 400 miliona eura.

Pjanić će tako postati tek drugi bosanskohercegovački fudbaler koji će zaigrati za klub sa Nou Campa, a prije njega dres Barce nosio je samo nekadašnji kapiten i selektor Zmajeva Meho Kodro.

Ovim transferom Pjanić je postao najskuplje plaćeni bh. fudbaler ikada.

 

Malo kasnije vijest je potvrdio i Pjanićev Juventus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.