Otac je brutalno tukao: Teniserka Jelena Dokić u autobiografiji opisala zlostavljanje

Objavljeno: 11.11.17 u 22:56

Nekada četvrta teniserka svijeta Jelena Dokić progovorila je o zlostavljanju koje je godinama trpjela od agresivnog oca.

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

Jelena Dokić je nekada bila četvrta teniserka WTA liste, a sada je prijevremeni teniski penzioner, zbog čega je imala vremena da se posveti pisanju autobiografije u kojoj je otkrila šokantne detalje zlostavljanja od strane oca Damira Dokića.

U knjizi "Nesalomiva" napisala je da je nasilje počelo kada je imala samo šest godina i da je očevo ponašanje imalo veliki utjecaj na čitav njen život.

Kako prenose britanski mediji, koji imaju uvid u autobiografiju koja još nije objavljena, Jelena opisuje detalje fizičkog i emocionalnog zlostavljanja.

Ona u svojoj knjizi tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening, a nije prolazila ni bez šutiranja poslije kojeg bi ostala krvava i modra. Nazivao je raznim pogrdnim riječima, a najgore je, piše, prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine.

-Imam užasno sjećanje na to koje će mi zauvijek ostati urezano... Na kraju sam se onesvijestila. Krvnički me je pretukao – napisala je.

Damir je važio za jednog od najgorih očeva teniserki koji se često svađao sa sudijama i čak tri puta dobio zabranu prisustvovanja turnirima.

U zatvoru je proveo 15 mjeseci nakon što je 2009. godine prijetio ambasadoru Australije u Srbiji ručnom granatom.

Jelenina autobiografija će biti objavljena 12. novembra.