open-navfaktor-logo
search
Koban poraz
Otkaz nakon derbija: Musemić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo
U narednih nekoliko dana, javnost će biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici protiv Zvijezde 09
02.12.2019. u 20:20
get url
text

Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je održana danas u poslijepodnevnim satima, donesena je odluka da se Husref Musemić, razrješava funkcije šefa stručnog štaba, saopćeno je iz redova aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

- Usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima - navodi se na zvaničnoj internet stranici Bordo kluba.

U narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo će obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka bit će donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava.  

U narednih nekoliko dana, javnost će biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. decembra 2019. godine protiv Zvijezde 09. 

- Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u historiji kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu - naveli su iz Titove 38b.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.