open-navfaktor-logo
search
Počinje deblokada
Otvoren put za novu većinu: Predsjednik Skupštine TK i njegov zamjenik podnijeli ostavke
Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i njegov zamjenik Boris Krešić podnijeli su danas ostavke na svoje funkcije.
15.01.2021. u 13:42
get url
text
Skupština TK

- Podnio sam neopozivu ostavku na funkciju. Tražim da se to razmatra kao prva tačka dnevnog reda. U ovom trenutku ima skupštinska veina od 18 ruku koja treba da vodi tokove u TK. Želim im puno sreće u radu - rekao je Vujović.

Novu većinu u TK čine SDP, PDA, Naša stranka i SBB.

- S predsjednikom Vujovićem sam imenovan i imali smo dogovor da ćemo zajedno odstupiti. Ne bih želio da me smijeni 18 zastupnuika koji su održali nezakonitu sjednicu - rekao je Krešić.

Inače, sjednica Skupštine TK počela je jutros, a na dnevnom redu su Budžet TK za 2021. godinu, Zakon o izvršenju Budžeta te finansijski planovi Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapoišljavanje TK.

Šef Kluba zastupnika SDP-a Dževad Hadžić, na početku je tražio dopunu dnevnog reda, a kao tačke dnevnog reda je predložio smjene premijera i ministara u Vladi TK, pojedinačno, kao i smjenu predsjednika Skupštine i njegovog zamjenika. Nakon toga uslijedila je duga pauza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.