open-navfaktor-logo
search
Legenda
Ovaj hrabri pas je odlikovan Ordenom zasluge: Odbranio Obamu od uljeza
Hurrricane, koji je nekada radio za tajnu službu, u oktobru 2014. godine presreo je uljeza, koji je preskočio ogradu Bijele kuće
29.08.2019. u 16:49
get url
text
Hurricane pas

Belgijski ovčar, pas po imenu Hurricane, odbranio je bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu od uljeza u Bijeloj kući. Za to je odlikovan Ordenom zasluge, koji dodeljuje britanska veterinarska dobrotvorna organizacija PDSA.

Hurricane čije ime u prijevodu znači uragan, prva je životinja iz inostranstva, koja je dobila tu nagradu, a koja će joj biti uručena na ceremoniji u Londonu u oktobru ove godine.

Hurrricane, koji je nekada radio za tajnu službu, u oktobru 2014. godine presreo je uljeza, koji je preskočio ogradu Bijele kuće. Uljez je napao psa, šutirao ga, ali ga je Hurricane oborio i vukao po zemlji, što je omogućilo agentima Tajne službe da ga uhvate.

Zahvaljujući njemu, predsjednik Obama, koji je u to vrijeme bio u Bijeloj kući, nije povrijeđen, prenosi AP. Za Hurricanea kažu da je "legenda" tajne službe. Povrede koje je pas zadobio u incidentu doprinijele tome da se on penzioniše iz tajne službe 2016. godine.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.