open-navfaktor-logo
search
Poznato ko prenosi
Ovdje možete gledati Zimske olimpijske igre u Pekingu
Danas sa početkom u 13 sati po našem vremenu, u Pekingu će početi svečana cermonija otvaranja XXIV Zimskih olimpijskih igara.
04.02.2022. u 09:22
get url
text

Peking će ući u historiju kao prvi grad domaćin i Ljetnih i Zimskih olimpijskih igara.

Centralni dio manifestacije - tradicionalni defile delegacija učesnica Zimskih olimpijskih igara Peking 2022 - otvorit će predstavnici kolijevke Olimpijskih igara delegacija Grčke, nakon kojih će uslijediti defile 91 delegacije prema alfabetu zemlje domaćina.

Bosna i Hercegovina će na Nacionalni stadion u Pekingu izaći kao 50. delegacija po redu, a posljednja u nizu će izaći delegacija domaćina Igara - Olimpijski tim Kine.

VEZANI TEKST - Pogledajte raspored i satnicu nastupa sportista iz BiH na ZOI u Pekingu

Bosanskohercegovački tim na ZOI predstavljat će šest takmičara. To su: Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Strahinja Erić, Sanja Kusmuk (skijaško trčanje) i Mirza Nikolajev (Sankanje). Zastavu BIH nosit će Muzaferija i Nikolajev.

Građani Bosne i Hercegovine će od danas do 20. februara na kanalu BHT1 i putem web portala bhrt.ba moći pratiti Zimske olimpijske igre, koji će najvažnije događaje emitovati u direktnim prijenosima i snimcima.

Program će počinjati u ranim jutarnjim satima prijenosima alpskog i nordijskog skijanja i biatlona, i nastavit će se u prijepodnevnim terminima – takmičenjima u brzom i umjetničkom klizanju, short tracku, sankanju, bobu, skeletonu, karlingu, a najčešće završavati utakmicama hokeja na ledu.

Globalna prava prijenosa drži Eurosport koji će sva takmičenja prenositi putem internetske platforme Eurosport Player.

Kompletnu listu kanala koji prenose Zimske olimpijske igre možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.