Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine na današnjoj press-konferenciji potvrdio je da je obavio razgovor sa defanzivcem AEK-a.

- On je dugo dio reprezentacije. Vranješ je dao mnogo reprezentaciji, sigurno da niko nema primjedbi na njegovo zalaganje i dobre igre, ali sigurno da mora da vodi računa na svoje ponašanje van terena i za to treba da snosi posljedice - kazao je Bajević, najavivši da će obaviti još jedan razgovor sa problematičnim defanzivcem.

VEZANI TEKSTI Spahić u timu: Bajević otkrio vraća li Vranješa među Zmajeve

Međutim, kako je za Faktor potvrđeno iz stručnog štaba Zmajeva nakon presice, od njegovog povratka, prema trenutnoj situaciji, nema ništa.

- On je završena priča i neće biti vraćen u tim - rekao je za Faktor jedan od članova stručnog štaba Zmajeva.

A da novi selektor i njegov stručni štab neće tolerisati ispade van terena, kakve je imao Vranješ, posebno sa tetovažom portreta četničkog vojvode Momčila Đujića, što je kap koja je prelila čašu, dalo se naslutiti i iz izjave Zvjezdana Misimovića.

- Postoji kodeks kako se igrači moraju ponašati. Oči javnosti su uprte u njih i oni moraju biti dobar primjer. Što se tiče terena, svako ko bude igrao u kontinuitetu i pružao dobre partije, konkurisat će za reprezentativni dres - kazao je Misimović.

Vranješu je u prošlosti oproštena tetovaža granica entiteta RS, što je shvaćeno kao provokacija i nacionalistički ispad, a koju je nakon pritiska javnosti prepravio u sat. Oprošten mu je i verbalni sukob sa najbrojnijom navijačkom grupom reprezentacije BHFanaticos, čije je članove nazvao "bauštelcima" i ponudio ih da mu okreče stan.

No, veličanje fašizma, nešto je preko čega se ne može i ne smije preći. Nakon svega, igrač AEK-a tražio je izvinjenje iz kancelarije FSBiH, čime je sebi definitivno zatvorio vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine.