Pametni šoping: Šta kupiti na sniženju

Objavljeno: 05.01.17 u 15:14

Izlozi prodavnica oblijepljeni su informacijama o sniženjima. 

Odjeća i obuća snižena je 30, 40, 50, a u nekim dućanima i 70 posto. Ako želite dobro iskoristiti zimske rasprodaje, pogledajte na šta se zaista isplati potrošiti novac.

Klastični kaput Topao, udoban i lijep. To je ono što vam treba, pa nemojte škrtariti, radije potrošite malo više i kupite pravu stvar. Istina, za pristojnu cijenu naći ćete presladak trendi kaputić od poliestera, ali on niti će vas grijati, niti će ga moći održavati, pa će već nakon nekoliko nošenja izgledati staro. Zato kupite lijep kaput od vune klasičnog kroja, koji ćete moći nositi cijelu zimu uz puno kombinacija, ali još i puno zima koje vas čekaju.

Pernata jakna Na njoj zaista nemojte štediti. Kupite kvalitetnu sa kvalitetnim punjenjem, jer ćete je takvu moći nositi nekoliko godina. U nekvalitetnoj će vam biti hladno, a poslije prvog pranja moći ćete je samo baciti.

Kožne čizme Istina, možete imati tri para čizama od skaja za cijenu jednih dobrih kožnih. Ali, vjerovatnost da ćete se u sva tri para smrzavati, da će im se potpetice oguliti i da će vam biti neudobno cijeli dan, zaista je velika. Također, sljedeće zime na njih nećete moći računati. Budite mudri - izaberite kvalitetan par, koji ćete moći nositi uveče, na poslu, uz jeans i mini suknju. Dobre kožne poluduboke cipele (ali ne sa pretankom potpeticom) odličan su izbor. Možete ih kombinirati na razne načine i bit će vam dovoljno toplo u njima. Što je najvažnije, trajat će dugo.

Šal Najbolji će biti onaj od kašmira, jer će vas ugrijati, a ugodan je za nošenje.

Klasična kožna torba Dobro razmislite koju ćete kupiti, jer ako nađete pravu, dugo nećete morati da trošite novac na novu. Zaobiđite trendove, pronađite klasični komad, koji će vam poslužiti u puno prilika i s kojim ćete se osjećati moćno.